Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Oppermachtig Schaerweijde schrikt niet van kleine zege: 'Wordt ons seizoen'

1/3
ZEIST - Schaerweijde doet er alles aan om dit seizoen hoge ogen te gooien in de promotieklasse. Tegen Qui Vive was het zondag heer en meester maar dat werd niet flink in de score uitgedrukt. Dat baart de Zeistenaren geen zorgen. "De ploeg barst van het vertrouwen en ambitie", zegt coach Tim Oudenaller.

We waren oppermachtig"
Tim Oudenaller, coach Schaerweijde

Bij Qui Vive wist Schaerweijde met 1-2 te winnen. "Dit voelt goed", zei Oudenaller. "Ik vond ons aan de bal maar ook verdedigend goed. We hielpen elkaar ook waar nodig. We waren oppermachtig."

Dat het klassenverschil niet op het scorebord is uitgedrukt vindt Oudenaller niet gek. "Qui Vive is een taaie ploeg. Daar kom je niet zo snel doorheen. Hun keeper pakt ook een paar hele mooie ballen. Ik had niet verwacht dat we hier met zes of zeven doelpunten overheen zouden gaan", aldus de coach.

Coach Tim Oudenaller in gesprek met verslaggever Menno Schilder


Qui Vive maakte vijf minuten voor het einde de 1-2. Hierdoor werd het toch nog spannend. "We moeten hard voor elkaar blijven werken", aldus doelpuntenmaker Jelle Westendorp. "We maken het onszelf toch weer lastig terwijl dat helemaal niet nodig is met een 2-0 voorsprong. We hebben gecontroleerd, maar ze komen altijd een keer de cirkel in. Je moet je koppie erbij houden."

We werken er hard voor dat dit ons seizoen wordt"
Jelle Westendorp, hockeyer Schaerweijde


Ambitieus Schaerweijde


"De afgelopen weken hebben we het wat lastiger. Misschien verliep de voorbereiding te gemakkelijk. Nu zitten we in een iets mindere periode maar daar komen we wel weer uit want we hebben vertrouwen in onszelf. Wij moeten bovenin meedoen. We werken er hard voor dat dit ons seizoen wordt", besluit Westendorp.

Oudenaller sluit zich bij zijn speler aan. "Er is absoluut ambitie. Er komen ook nog veel talenten aan. Wij willen graag kijken wat er mogelijk is dit jaar", zegt de oefenmeester doelend op mogelijke promotie naar de hoofdklasse. Schaerweijde staat na vijf duels tweede in de promotieklasse. Hdm is met twee punten meer dan de Zeistenaren de koploper.

Jelle Westendorp in gesprek met verslaggever Menno Schilder


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -