Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

De Goede 'gewoon' bij Nederlandse hockeysters; ook Jansen, Fortuin en Van Laarhoven

BILTHOVEN/ZEIST - Bondscoach Alyson Annan heeft vier hockeysters uit regio Utrecht opgenomen in de selectie voor het FIH Pro League duel met BelgiŽ. Daarbij zit Eva de Goede (32) uit Zeist. Van haar is nog niet bekend of ze doorgaat tot de Olympische Spelen van 2024.

Kyra Fortuin, Yibbi Jansen en Renťe van Laarhoven komen namens SCHC uit in de selectie van Annan. Op 13 oktober wordt er in Den Haag gespeeld tegen BelgiŽ. Annan gaf alle internationals die in Tokio waren de afgelopen weken vrij. Ze trainde twee dagen per week met een groep van zogeheten ' potentials', oftewel speelsters die de potentiŽle kwaliteiten hebben om in Oranje te kunnen spelen. De huidige selectie bestaat uit een mix van ' potentials' en olympiŽrs.

Dinsdag maakte Malou Pheninckx bekend te stoppen als international. De 30-jarige middenveldster van Kampong veroverde afgelopen zomer nog goud met Oranje op de Spelen. De Goede, uitkomend voor HGC, had in 2020 aangegeven te stoppen als international. Vanwege de verplaatste Spelen naar 2021 verlengde ze haar interlandbaan.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -