Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ontwikkeling FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer valt op: 'Als de kans komt, moet ik er staan'

1/2
UTRECHT/LEUSDEN - De ontwikkeling van FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer valt op. De vaste doelman van Jong FC Utrecht maakt opnieuw deel uit van de selectie van Jong Oranje en maakt kans op de KKD-prijs van beste keeper van de eerste periode. "Ik ben bezig met een goed seizoen tot nu toe", erkent De Keijzer.

Fabian de Keijzer droomt van de Galgenwaard: "Ik hoop dat die kans snel komt, alleen het is nu afwachten"


Zijn uitverkiezing voor Jong Oranje is geen verrassing. In september debuteerde hij voor de talentenploeg tegen Jong MoldaviŽ. "Het is alleen maar mooi en positief dat ik erbij zit. Het is een goed teken voor mij, dat ik goed bezig ben", vertelt hij.

Dat hij kans maakt op een eerste divisie-prijs doet De Keijzer goed. "Ik ben bezig met een goed seizoen tot nu toe, en dat wordt ook door de buitenwereld gezien. Het is leuk om dat mee te krijgen. Ik moet zo door blijven gaan en mijn prestaties moet doorzetten", blijft hij ambitieus. Via de website van de eerste divisie kan gestemd worden.

Als keeper moet je geduld hebben en ik ben nog jong, dus ik ben blij dat ik bij Jong mag spelen en het goed doe"
Fabian de Keijzer

De 21-jarige doelman uit Leusden is ook een vaste klant in de A-selectie van trainer Renť Hake, maar daar staat hij in de pikorde nog achter Maarten Paes en Eric Oehlschlšgel. "Als de kans er komt, dan moet ik er staan", weet De Keijzer.

"Ik hoop dat die kans snel komt, alleen het is nu afwachten. Als keeper moet je geduld hebben en ik ben nog jong, dus ik ben blij dat ik bij Jong mag spelen en het goed doe. Als de kans komt bij het eerste, moet ik er staan en presteren zoals ik bij Jong presteer."


Nederlaag tegen FC Emmen


Vrijdag verloor De Keijzer met Jong FC Utrecht van FC Emmen. Aan de enige treffer van de wedstrijd, die via een Utrechts voetje afketste, kon de goalie niets doen. "Het was een lastige wedstrijd. Er zijn niet veel kansen geweest, maar wel redelijk wat mogelijkheden daartoe", aldus de keeper.

"Emmen kreeg nog een grote kans in de tweede helft, die ik op de lat tik, en ik denk dat wij ook nog wel aardige kansen hebben gehad. Maar we hebben ze helaas niet verzilverd. Emmen is een heel professionele en stugge ploeg. Ze weten hoe ze een wedstrijd moeten benaderen, die voorsprong moeten behouden en de wedstrijd dood moeten maken", zegt De Keijzer.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -