Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Coach SCHC Van Hesteren is furieus over eerste helft: 'Laf en slap'

1/3
BILTHOVEN - Dat promovendus SCHC zondag verloor van topploeg Pinoké was geen grote verrassing voor coach Gilles van Hesteren. Maar hoe zijn ploeg in de eerste helft ten tonele kwam wel en dat irriteerde hem.

Wij hebben hen de eerste helft geholpen"
Gilles van Hesteren, coach SCHC

SCHC ging met 5-1 onderuit in Amstelveen. "Ik hoop niet dat ons dit seizoen vaak gaat overkomen", aldus Van Hesteren na afloop in Namen en Rugnummers. "Pinoké was goed, maar wij speelden de eerste helft laf. We waren slap. Zeker in de omschakeling. Wij hebben hen geholpen."

SCHC-coach Gilles van Hesteren in gesprek met verslaggever Menno SchilderSCHC herpakt zich in tweede helft


"De eerste vijf minuten waren wij dominanter, maar we hadden niet de rust om er wat mee te doen. Nu komen we 1-0 achter, 2-0 achter en bij rust sta je met 3-0 achter", zei Van Hesteren. "Pinoké is gewoon beter. Maar ik heb veel liever dat we met bluf en branie eraf gaan zoals in de tweede helft. Nu konden we nog wel met een rechte rug het veld verlaten."

Geen schande om van Pinoké te verliezen"
Max Sweering, aanvaller SCHC

Aanvaller Max Sweering was het met hem eens. "We werden de tweede helft een stuk beter", aldus SCHC-speler Max Sweering. "We wilden hockeyen, ook al staan we met 3-0 achter. We gingen door met hockeyen en waren dus niet bezig met de schade beperken."

"Pinoké is gewoon beter. Wij hadden meer kunnen scoren, maar zij ook. Deze uitslag is wel min of meer terecht", sprak Sweering. "Het is geen schande om van Pinoké te verliezen."

SCHC-aanvaller Max Sweering in gesprek met verslaggever Menno Schilder


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -