Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

KNVB beker: IJsselmeervogels verslaat Sportlust'46, ook GVVV en DOVO ronde verder

1/5
PROVINCIE UTRECHT - IJsselmeervogels, GVVV en DOVO hebben zich geplaatst voor de eerste ronde van de KNVB beker. In de tweede voorronde versloeg IJsselmeervogels het Woerdense Sportlust'46 na verlenging met 3-1. Ook GVVV won na verlenging met 3-1, van VVOG. DOVO had tegen GOES genoeg aan 90 minuten enn won met 2-1.


IJsselmeervogels met hangen en wurgen


IJsselmeervogels speelde in Bunschoten een prima eerste helft tegen Sportlust'46, dat een divisie lager speelt. Vlak voor rust kwam de thuisploeg verdiend op 1-0, toen Khalid Tadmine de 1-0 maakte op aangeven van Daniel van Son.

Berry Smit (IJsselmeervogels): 'Scoren blijft een probleem'


Na rust gooide Sportlust de schroom van zich af. Nick Verhagen schoot halverwege de tweede helft de 1-1 binnen. De Vogels kwamen er niet meer aan te pas, maar na 90 minuten stond het 1-1.

Patrick Loenen (Sportlust'46): 'Zij waren op de beslissende momenten iets slimmer'


In de verlenging bracht Poepon IJsselmeervogels op 2-1. Kort daarna had Sportlust pech, toen Mark van der Weijden de paal trof. Invaller Yassine Tekfaoui, die al de assist gaf op de 2-1, schoot in de tweede helft van de verlenging uit een counter de beslissende 3-1 binnen.


Eindelijk winst voor GVVV


GVVV zorgde in de bekerwedstrijd tegen VVOG voor een primeur. Voor het eerst dit seizoen kwam de ploeg op voorsprong, en voor het eerst stonden de Veenendalers bij rust niet achter. De voorsprong kwam al na twee minuten tot stand, toen Jordy Bitter profiteerde van goed doorgaan van Tom Oostinjen.

Toch duurde het tot in de verlenging voordat de Veenendalers hun verdiende voorsprong kregen. Invaller Melvin van der Haar bediende Lars te Teije, die prima raak kopte. Jan van Willige voorkwam daarna de gelijkmaker, waarna Melvin van de Haar de wedstrijd in de tweede helft van de verlenging besliste met een fraaie lob over de doelman. Dat betekende de eerste seizoenszege voor GVVV, dat in de competitie 1 punt heeft uit vijf duels.


DOVO wint in Zeeland


DOVO kwam in de uitwedstrijd op een 1-0 achterstand door een strafschop. Sabir Achefay bracht de Veenendalers een kwartier voor tijd langszij met een pegel van afstand.

Acht minuten voor tijd kopte Nick Hak de 2-1 voor binnen, na een voorzet van Nick de Bondt. In de extra tijd kwam de ploeg van Florian Wolf nog goed weg, toen de thuisploeg de lat raakte.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -