Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Paralympics: Zilver voor Chantalle Zijderveld op 50 meter vrije slag

AMERSFOORT - De eerste Utrechtse medaille op de Paralympische Spelen is binnen. Zwemster Chantalle Zijderveld van ZPC Amersfoort heeft op de 50 meter vrije slag zilver gewonnen in Tokio. Het goud ging naar Anastasia Gontar uit Rusland.

De 20-jarige Zijderveld kwam in de finale vier honderdsten van een seconde tekort voor het goud. Ze zwom een tijd van 27.42 seconden en leek op weg naar het goud, maar de Russische Gontar was nipt sneller.

Zijderveld heeft maar een hand en komt daarom uit in de S10-klasse, voor sporters met een minimale handicap zoals een ontbrekende handfunctie of een voetamputatie. Daarnaast heeft ze scoliose in haar rug en een blokkade in haar schouder.


Eerder deze woensdag wist Zijderveld zich via de series te plaatsen voor de finale. In de series wist ze met 28,07 seconden de derde tijd te zwemmen.

Later deze Paralympische Spelen komt de zwemster van ZPC Amersfoort ook nog in actie op de 100 meter schoolslag, de 100 meter vrije slag, de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -