Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Twee finales voor Diede de Groot op British Open

OUDEWATER - Diede de Groot uit Oudewater heeft zich op het British Open in Nottingham geplaatst voor de finales in het enkel- en het dubbelspel.

De rolstoeltennisster uit Oudewater was deze week in de kwartfinale en de halve finale ongenaakbaar in het enkeltoernooi. Tegen haar Amerikaanse tegenstander Shelby Baron (6-0 6-0) en Dana Mathewson (6-1 6-0) stond ze slechts één leg af.

In de finale speelt De Groot, die als nummer 1 van de wereld ook als eerste geplaatst is in Nottingham, tegen de Britse Jordanne Whiley.

In het dubbeltoernooi stroomden De Groot en haar partner Aniek van Koot pas in de halve finale in. Daarin wonnen ze met 6-0 6-0 van het Franse duo Deroulede/Fairbank. De eindstrijd spelen de Nederlandse vrouwen tegen thuisspeelsters Lucy Shuker en Jordanne Whiley.


Paralympische Spelen


Het British Open is voor De Groot een van de laatste voorbereidingstoernooien op de Paralympische Spelen. Die beginnen voor de Ouderwaterse op 24 augustus. In 2016 won De Groot zilver op de Paralympics van Rio de Janeiro.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -