Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Mannen Oude Vier Triton derde bij Varsity: 'Maximaal haalbare'

1/6
HOUTEN - De Oude Vier van Triton is zondag bij de 137e Varsity derde geworden. De jaarlijkse studentenroeiwedstrijd op het Amsterdam Rijnkanaal werd gewonnen door Nereus.

Hadden hele grote voetsporen om in te treden"
Pieter van Veen

In 2019 won Triton nog de Varsity en hierdoor was de Utrechtse ploeg titelverdediger. Triton-roeiers Steven Bos, Jaap Schenk, Casper van der Steen en Pieter van Veen kwamen 20 seconden na Nereus over de streep. Laga werd vlak achter de Amsterdamse winnaar tweede.

Triton-roeier Pieter van Veen blikt terug op de derde plek


"Het is niet gelukt om hem te prolongeren, maar we mogen trots zijn op onze prestatie. We hadden hele grote voetsporen om in te treden", blikt roeier Van Veen terug tegen RTV Utrecht. "Vandaag was de derde plaats het maximaal haalbare."

De mannen van ORCA kwamen niet door de kwalificatie heen.

Roeier Kaj Hendriks keek vanaf de kant toe, hij won in 2019 de Varsity met Triton


Mick Makker won met Nereus: 'Zover het kan gaan we het vieren'Dames ORCA en Triton naast podium


Het is de dames van de Utrechtse roeiverenigingen Orca en Tritonniet gelukt om de 137e varsity te winnen. In de jaarlijkse studentenroeiwedstrijd op het Amsterdam Rijnkanaal kwam de Oude Vier van Skoll als eerste over de finish.

Het Amsterdamse Skøll won met overmacht. Nummer twee Nereus kwam tien seconden later over de finish. Skadi werd met een achterstand van 16 seconden derde.

Skoll-roeisters Jonneke Boere en Elsbeth Beeres aan het woord


Orca, met Lisanne van der Lelij, Willemijn van der Pijl, Tami de Lange en Wia Ruiter, werd vierde op 18 seconden. Triton, met Lis Verouden, Rianne Prins, Isis Meruma en Roos Peeters, was de nummer vijf met 23 seconden achterstand. "We wilden onze beste race varen en iedereen verslaan, daar gingen we voor", sprak Rianne Prins na afloop.

Rianne Prins van Triton: 'We waren hier om als eerste over de streep te komen'


De Varsity vond dit jaar vanwege de coronapandemie plaats zonder publiek. Normaal gesproken is het een evenement waar duizenden studenten bij aanwezig zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -