Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rentree De Goede bij winst Nederlandse hockeysters, Van Maasakker scoort

BILTHOVEN/UTRECHT - De Nederlandse hockeysters hebben zondag de FIH Pro League afgesloten met een 0-3 zege bij België. Bij Oranje maakte Eva de Goede uit Zeist haar rentree nadat ze in april van dit jaar haar pols had gebroken.

Marloes Keetels opende tegen België al na negen minuten de scorem. Met een strafbal tekende Frédérique Matla voor de tweede treffer van Oranje. Caia van Maasakker van SCHC uit Bilthoven, die onlangs bekendmaakte na de Olympische Spelen van Tokio te stoppen, bepaalde de eindstand. Ze schoot raak uit de rebound na een gekeerde strafcorner.

Naast De Goede en Van Maasakker behoren tot de selectie SCHC-speelsters Pien Dicke, Laurien Leurink en Kampong-speelster Malou Pheninckx.


Oranje wint Pro League


Nederland werd vrijdag door de internationale hockeyfederatie FIH al uitgeroepen tot winnaar van de Pro League. Als gevolg van de reisbeperkingen vanwege het coronavirus konden niet alle wedstrijden die voor dit seizoen op het programma stonden worden gespeeld. Omdat niet alle landen op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden uitkwamen, keek de FIH naar het behaalde puntenpercentage.

Nederland begint op 5 juni aan het EK hockey met het groepsduel tegen Ierland.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -