Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

De ogen van FC Utrecht waren én zijn gericht op de play-offs: 'Hebben iedereen nodig'

1/5
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake heeft nog twee dagen om zijn ploeg voor te bereiden op de halve finale van de play-offs tegen FC Groningen. Maar eigenlijk was die voorbereiding al voor en tijdens het duel met PSV begonnen.

We hebben al genoeg informatie over FC Groningen"
René Hake

"Het was een zware pot", zegt Ter Avest in Namen en Rugnummers op RTV Utrecht. "We hadden in de eerste helft goede momenten. We maakten het hen moeilijk qua druk zetten", blikt Kerk terug.

Hidde ter Avest heeft zin in de play-offs


Het duel met PSV eindigde zondag in 1-1. Van Ginkel maakte namens de bezoekers in de tweede helft de gelijkmaker nadat Sander van de Streek in de eerste 45 minuten de 1-0 had gescoord.

Ter Avest vond de eerste helft van FC Utrecht dan ook een stuk beter. "We maken in de eerste helft een goeie goal, maar zij kregen in de tweede helft meer grip op de wedstrijd. Misschien hebben we onszelf in de eerste helft tekort gedaan."

Zij hebben geen echte grote kansen gehad"
Hidde ter Avest

Trainer René Hake is het met zijn spelers eens. "We hebben inderdaad een aantal goede momenten gehad. Zowel vanuit de opbouw achteruit en bij het veroveren van de bal. Alleen in de eindfase was het net niet, net als in de laatste twee wedstrijden."

"De tweede helft waren de ruimtes te groot waardoor we achter de bal aanliepen. Maar ze hebben geen echte grote kansen gehad", aldus Ter Avest.

FC Utrecht-trainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den BergOog op de play-offs


Bij FC Utrecht waren er in de basiself een aantal wijzigingen. Sommige noodgedwongen - Maher (geschorst) werd vervangen door Emanuelson - en sommige met het oog op de playoffs, zoals Gustafson voor Elia en St. Jago voor Van der Maarel. "We verwachten dat we de komende wedstrijden iedereen nodig hebben. De spelers moet je niet in het rood brengen, ze moeten fit zijn. Je speelt vier wedstrijden in hele korte tijd", legt Hake uit.

Mark van der Maarel begon tegen PSV niet in de basis: 'Play-offs het heilige doel'


"Dat hebben we van tevoren besproken", zegt Mark van der Maarel over zijn plek op de bank. "Dat er open en eerlijk over gecommuniceerd wordt is voor mij belangrijk. Die communicatie is goed en ik voel veel vertrouwen."


Woensdag 18:45 uur FC Utrecht - FC Groningen


FC Utrecht heeft twee dagen om zich voor te bereiden op de halve finale van de play-offs tegen FC Groningen. "In de play-offs weet je het nooit. Het zijn rare wedstrijden. Maar wij hoeven zeker niet bang te zijn voor FC Groningen", aldus Kerk.

"Goed herstellen en dan op naar woensdag", zegt Ter Avest erover. Er gaan geruchten dat er dan mogelijk publiek aanwezig mag zijn. "Laten we het hopen, dat zou fantastisch zijn."

Groningen is een verschrikkelijk lastige ploeg"
Mark van der Maarel

De trainersstaf heeft zijn huiswerk al gedaan. "We hebben al genoeg informatie over FC Groningen. Vandaag hebben ze wat andere jongens laten spelen, we kijken er nog wel even naar", zegt de oefenmeester. En dan een man de hele wedstrijd op Arjen Robben? "Als hij meedoet dan is dat wel een van de gevaren die je moet uitschakelen."

"Groningen is een verschrikkelijk lastige ploeg", zegt Van der Maarel. "We moeten wel uit een beter vaatje tappen dan de laatste wedstrijden. Ik heb er wel vertrouwen in, wij zijn eigenlijk ook gewoon een hele goede ploeg. Dat moeten we beseffen en dan gaat het goedkomen."


Toekomst van Kerk


Vorige zomer was Kerk bijna vertrokken bij FC Utrecht. Een transfer naar Leeds United ketste op het laatste moment af. Verslaggever René van den Berg vroeg de aanvaller of dit de laatste keer is dat hij hem als speler van FC Utrecht interviewt. "Ik zou het echt niet weten. We kunnen bij de play-offs nog interviews doen", zegt hij met een knipoog.

Gyrano Kerk over zijn rol in het elftal en het duel met PSV


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -