Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Topscorer Van de Streek wint David di Tommaso Trofee: 'Voelt heel goed'

1/2
UTRECHT - Sander van de Streek is door de supporters van FC Utrecht verkozen tot speler van het jaar. De middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, kreeg de prijs zondag uitgereikt.

Je wordt niet zomaar gekozen"
Sander van de Streek

Van de Streek kroonde zich dit seizoen tot topscorer van FC Utrecht. Ook tegen PSV wist hij zondag te scoren. Dat was zijn elfde doelpunt van het seizoen.

De tweede prijs ging naar de talentvolle Tommy St. Jago. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht van FC Utrecht. Mark van der Maarel werd derde.

"Het is een blijk van waardering die heel goed voelt", reageert Van de Streek in Namen en Rugnummers op zijn uitverkiezing. "Je wordt niet zomaar gekozen. Het heeft denk ik met alles te maken, met hoe je speelt en hoe je bent als persoon."


Mogelijke interesse voor Van de Streek


Mogelijk volgt er door deze prijs en de topscorerstitel een hoop interesse voor Van de Streek. "Ik heb niet verlengd om weg te gaan." In november tekende de middenvelder bij tot medio 2023.

"Maar je weet het nooit. Er zijn als voetballer altijd kansen die je niet kan laten lopen. Als er daarin iets mooi komt dan kan ik niet zeggen dat ik blijf, maar de intentie is er niet om weg te gaan."

Wie gooit zo'n gerucht de wereld in?"
Sander van de Streek

Zo was er een gerucht dat de Barnevelder al contact had met Arne Slot, de nieuwe trainer van Feyenoord. De twee werkten samen bij Cambuur Leeuwarden. "Dat gerucht vliegt in een keer de wereld in. Ik heb er zelf niks over gehoord, mijn zaakwaarnemer ook niet. Ik zou telefonisch contact hebben gehad met Arne, daar klopt ook niks van. Wie gooit zoiets de wereld in?"

Sander van de Streek spreekt met verslaggever René van den Berg over de prijsAchttiende uitreiking


De eerdere winnaars van de trofee waren: Gyrano Kerk (2020), Willem Janssen (2019), Mark van der Maarel (2018), Giovanni Troupée (2017), Timo Letschert (2016), Sebastien Haller (2015), Robbin Ruiter (2014), Mike van der Hoorn (2013), Edouard Duplan (2012), Nana Asare (2011), Dries Mertens (2010), Michael Silberbauer (2009), Gregoor van Dijk (2008), Michel Vorm (2007), Jean-Paul de Jong (2006), David di Tommaso (2005) en Stefaan Tanghe (2004).

De prijs van de supportersvereniging van FC Utrecht is in het seizoen 2003/2004 in het leven geroepen. Sinds het overlijden van Di Tommaso in 2005 draagt de prijs voor speler van het jaar de naam van de Fransman.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -