Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Puck Pieterse geniet op de mountainbike: 'Het is internationaler en heel vet'

1/2
AMERSFOORT - Puck Pieterse kennen we vooral als veldrijdster, maar in de zomermaanden komt de Amersfoortse uit op de mountainbike. Dit weekend rijdt het 19-jarige talent de Wereldbeker mountainbike in Nove Mesto, TsjechiŽ. "Veldrijden en mountainbike hebben allebei hun charme", vertelt Pieterse.

Puck Pieterse: "Als je veel in de modder hebt gecrost in de winter, dan helpt dat mee op de mountainbike"


Vorige week begon het wedstrijdseizoen op de mountainbike voor Pieterse. Ze werd in het Duitse Albstadt zevende bij de Wereldbeker voor beloften-vrouwen. "Daar was ik heel erg blij mee. Ik wist niet wat ik moest verwachten, omdat het mijn eerste keer was bij de beloften. Maar de hele wedstrijd ging goed en dus was ik tevreden met mijn zevende plaats", blikt ze terug.

De wedstrijd van zaterdag in TsjechiŽ wordt een natte vanwege de regen. "Er zijn mountainbikers die heel erg bang zijn in de modder", zegt Pieterse. "Het parcours in Nove Mesto vind ik wel leuk. Dat had ik vanwege de stenen en gladheid niet gedacht. Maar alles ligt er goed bij en het wordt veel technischer."


Veldrijden en mountainbiken


De Amersfoortse, die bij Alpecin-Fenix haar veldrijden combineert met het mountainbiken, zegt voordeel te hebben van haar ervaring als veldrijder. "Als je veel in de modder hebt gecrost in de winter, dan helpt dat mee op de mountainbike", legt ze uit. "Het grootste verschil is dat je met mountainbiken veel meer klimt."

De mountainbike is echt gemaakt voor ruigere afdalingen. Je moet er ook zeker meer lef voor hebben."
Puck Pieterse

"Soms maak je wel duizend hoogtemeters in een wedstrijd. En als je naar beneden rijdt, dan gaat het over rotsen, wortels en moet je over gaten heen springen. Op een veldritfiets kan dat niet, want dat is eigenlijk een racefiets met groffe banden eronder. De mountainbike is echt gemaakt voor ruigere afdalingen. Je moet er ook zeker meer lef voor hebben", lacht Pieterse.

Haar ploeggenoot Mathieu van der Poel vindt het mountainbiken het leukst. Pieterse heeft geen voorkeur. "Ik vind het allebei leuk. Maar wat ik mooi vind aan mountainbiken, is dat je op meer plekken komt. Het is internationaler, terwijl veldrijden bijna altijd in BelgiŽ is. Het parcours is ook heel vet bij het mountainbiken. Dat je een berg beklimt en je dan naar beneden kan laten storten."

Na het raceweekend in TsjechiŽ heeft Pieterse twee weken zonder wedstrijd. Daarna volgt in juni een Wereldbeker mountainbike in het Oostenrijkse Leogang (12-13 juni) en mogelijk een wedstrijd in Sittard.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -