Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht heeft tegen PSV nog iets om voor te spelen

1/6
UTRECHT - FC Utrecht besluit de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen PSV. Voor de Eindhovenaren staat er niets meer op het spel, zij zijn geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. FC Utrecht kan de zesde plaats nog kwijtraken aan FC Groningen.

Dat gebeurt als FC Utrecht verliest en FC Groningen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle wint. In dat geval speelt de ploeg van trainer René Hake de halve finale van de play-offs in Groningen, en niet in Utrecht. Als FC Utrecht wint of als FC Groningen niet wint, eindigt FC Utrecht sowieso zesde. Bij een gelijkspel in Utrecht moet FC Groningen met acht doelpunten verschil van PEC winnen om vijfde te worden.

FC Utrecht-trainer René Hake kan zondag niet beschikken over Adam Maher. De middenvelder is geschorst. Mimoun Mahi ontbreekt wegens een blessure.


Moeizame start Hake, en het tij gekeerd


FC Utrecht heeft na de winterstop een ongekende serie neergezet. Vooral in uitwedstrijden pakte de ploeg van René Hake veel punten. En dat terwijl de start van Hake, die het in oktober overnam van John van den Brom, moeizaam was. Toen boze fans na de verloren wedstrijd tegen Vitesse de bus opwachtten en clubeigenaar Frans van Seumeren vervolgens in de kleedkamer de selectie toesprak, kerde het tij.

'We hebben de laatste twee duels vier punten laten liggen, dat is doodzonde"


"Daarna hebben we een uitstekende serie", zegt Hake vrijdag in Een Berg Sport. 'Maar in de laatste twee wedstrijden hebben we wel vier punten laten liggen en dat is doodzonde. Want we hadden nog zicht op de vijfde plek."

Onder Hake vielen een aantal puzzelstukjes op zijn plaats. Zo verdween Simon Gustafson uit de basis na een blessure, en werd Eric Oehlschlägel eerste doelman, dat Maarten Paes in de bekerwedstrijd tegen Ajax een hersenschudding opliep. "Maarten was er twee maanden uit en in die twee maanden begon het elftal te draaien, gingen we punten pakken", verklaart Hake waarom Paes niet is teruggekeerd onder de lat. "Ik vind dat je dan moet kiezen voor het team.


Van opleider tot prestatietrainer


René Hake was tot oktober trainer van Jong FC Utrecht. Toen Van den Brom naar RC Genk vertrok werd hij hoofdtrainer. Dat was in het begin lastig. "Omdat het bij het eerste alleen maar om winnen gaat", aldus Hake. "Bij Jong is winnen ook belangrijk, maar daar denk je ook aan de dag van morgen, laat je soms ook een speler spelen om hem speelminuten te geven."

"Bij het eerste gaat het alleen maar om winnen"


Nadat Hake prestatietrainer werd, duurde het nog wel even totdat de hand van de nieuwe trainer zichtbaar werd. "Dat is een gevolg van een aantal weken met elkaar werken, en dat je daarin de progressie ziet", vindt Hake. "Daardoor gingen we na de winterstop resultaten halen."

Gert Kruys: 'Onder de indruk van AZ uit'


Gert Kruys was vooral onder indruk van de uitwedstrijd tegen AZ. "Daar klopte het tactisch heel goed. Ter Avest was er toen ook bij, die had John van den Brom nog niet en hij is echt een aanwinst."


Historie


Zondag speet FC Utrecht dus thuis tegen PSV. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen twee ploegen in Eindhoven in 2-1. Donyell Malen en Mo Ihattaren brachten de Brabanders op 2-0. Mimoun Mahi maakte de Utrechtse treffer.

De laatste editie van FC Utrecht - PSV in de Galgenwaard was op 19 oktober 2019. FC Utrecht won toen met 3-0, door treffers van Sander van de Streek, Adam Maher en Sean Klaiber. PSV beëindigde dat duel met negen man, na rode kaarten voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix.

Zoals elke week voorspellen Gert, Ap en Korneel de eindstand van de komende wedstrijd


Het was één van de 13 thuiszeges van FC Utrecht op PSV, in 54 ontmoetingen. PSV won 25 keer in de Galgenwaard.
Het maakt voor FC Utrecht (en voorheen DOS) niet zo gek veel uit welke club van de traditionele top 3 op bezoek komt. Tegen PSV won Utrecht 15 van de 65 thuisduels. Tegen Feyenoord 18 van de 67 en tegen Ajax 19 van de 67.
Van PSV werd wel vaak met grote cijfers verloren. De Eindhovenaren maakten zeven keer vijf of meer doelpunten in Utrecht. Ajax lukte dat twee keer, Feyenoord slechts één keer.De Ode van Korneel


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -