Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Hoop om over na te praten bij FC Utrecht: 'Hadden ook nu moeten winnen'

1/4
UTRECHT - Bij FC Utrecht was er donderdag na het gelijkspel met Sparta een hoop om over na te praten: de vele kansen, de schorsing en het contract van Maher, de play-offs komen eraan en mogelijk de eerste basisplek van Urby Emanuelson van dit seizoen.

We mogen blij zijn waar we nu staan, maar we moeten het nog goed afmaken"
Urby Emanuelson

Tegen Sparta begon FC Utrecht rommelig. "In de tweede helft ging het iets beter", blikte Emanuelson terug op Radio M Utrecht. "Het leek alsof er soms wat zand in de motor zat." Dat zand zorgde voor een 0-0 einduitslag.

Het was de tweede week op rij dat FC Utrecht met een doelpuntloos gelijkspel van het veld afstapte. "We hadden nu veel meer kansen dan vorige week, we waren ook beter", blikt Hake terug. "Ook nu hadden we moeten winnen", zegt Emanuelson.

FC Utrecht-trainer René Hake was niet helemaal tevreden met het spel


"We hadden vooral het eerste half uur meer tempo en meer dynamiek in het spel moeten hebben. Dat deden we de tweede helft beter met ook een aantal goede kansen", zegt de oefenmeester. "En hun keeper was uitstekend vandaag."


Mogelijk eerste basisplek voor Emanuelson


Emanuelson kwam het veld in voor Maher. De middenvelder is er zondag tegen PSV niet bij vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen. "Dat is zeker zonde", zegt Maher die de kaart bij een opstootje kreeg. "Ik wilde de rest juist uit elkaar halen. De scheids heeft het verkeerd gezien."

Emanuelson voor Maher is een mogelijkheid die we hebben"
René Hake

Mogelijk begint Emanuelson door de schorsing van Maher zondag voor het eerst dit seizoen in de basis. "We wachten het even af. Er zijn ook genoeg andere opties. Het hangt eraf van wat de trainer. Als ik zou moeten beginnen dan ben ik er klaar voor."

Bij het spel van FC Utrecht is het belangrijk dat Kerk wordt weggestuurd. "Vandaag probeerde ik dat ook een aantal keer. Dat is een wapen dat weet ik", zegt Emanuelson.

Urby Emanuelson in gesprek met verslaggever René van den Berg


Hake wilde niks ontkennen noch bevestigen. "Dat is een mogelijkheid die we hebben. We kunnen er alleen niet al te lang overnadenken. Het wegsteken van Kerk is inderdaad belangrijk. Je geeft goede suggesties", aldus Hake over de optie Emanuelson voor Maher.

Soms begrepen mensen niet waarom ik de bal lang bij mij hield"
Adam Maher


Richting de play-offs


De vraag is nu of FC Utrecht klaar is voor de play-offs. "We hebben het geluk dat iedereen, op Ramselaar en Mahi na, fit is. We mogen blij zijn waar we nu staan, maar we moeten het nog goed afmaken."

"Ik kan mij alvast focussen op de play-offs", zegt Maher die steeds meer waardering krijgt voor zijn spel. "Soms begrepen mensen niet waarom ik de bal lang bij mij hield. Ik weet wanneer het team rust nodig heeft. Je hoopt dat je daar erkenning voor krijgt en nu is dat steeds vaker zo."


Maher gaat met FC Utrecht in gesprek over contract


Het contract van Maher loopt bij FC Utrecht nog tot medio 2023. Mogelijk gaat de middenvelder bijtekenen. "Jordy Zuidam heeft zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer. Na de play-offs gaan we kijken. We zullen zien hoe het gaat lopen. Het gevoel bij FC Utrecht is nu nog goed."

Adam Maher over zijn schorsing, waardering en zijn contract


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -