Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Atlete Dafne Schippers blij met voorrang op vaccinatie

UTRECHT - Atlete Dafne Schippers kijkt uit naar het moment dat ze gevaccineerd is tegen het coronavirus. Volgens de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter zijn de consequenties groot als ze nu besmet zou raken, zo'n honderd dagen voor de start van de Olympische Spelen op 23 juli in Tokio.

"Als ik nu het coronavirus zou krijgen, is de kans groot dat ik niet naar de Spelen kan, zelfs al zou ik het virus in lichte vorm krijgen. In deze fase kun je je geen terugslag veroorloven", laat Schippers weten.

"Als dit klopt, ben ik daar heel blij mee, zeker nadat de risicogroepen aan de beurt zijn geweest", aldus Schippers. "Je ziet dat in veel landen waar mijn concurrenten vandaan komen sporters al voorrang hebben gekregen. De belangrijkste voorbereidingen op de Spelen staan voor mij op het punt van beginnen en elke wedstrijd in het buitenland is weer een flink risico, zeker als maatregelen wat losser worden gehandhaafd."

De 28-jarige Utrechtse kwam in september vorig jaar voor het laatst in actie. Ze doet begin volgende maand mee aan de WK estafette in Polen.

Sporters worden gevaccineerd tegen het ziek worden, maar ook om beschermd te zijn tegen besmet raken."
Maurits Hendriks, NOC*NSF


Vaccinatie deze week al van start


De vaccinatie van sporters gaat vrijwel zeker deze week al van start. "We hebben de laatste dagen goede vorderingen gemaakt in de gesprekken met degenen bij het RIVM die daarvoor verantwoordelijk zijn. Bovendien is Papendal al enige tijd in gebruik als priklocatie", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF.

Hendriks verwacht dat de vaccins de komende dagen worden geleverd. "We kunnen eigenlijk op elk moment van start gaan vanaf vandaag", zegt Hendriks, die ook al weet met welk vaccin de atleten worden ingeŽnt. "Ze worden gevaccineerd tegen het ziek worden, maar ook om beschermd te zijn tegen besmet raken. Een positieve test in Tokio leidt tot uitsluiting. Pfizer wordt in dit geval gezien als het beste middel."

Het gaat om ongeveer driehonderd sporters voor de Olympische Spelen en ruim honderd paralympiŽrs. Volgens het ministerie van VWS geldt de voorrangsregel alleen voor de actieve deelnemers aan de Spelen. "Begeleiders komen gewoon volgens de huidige strategie aan de beurt", aldus een woordvoerder van VWS. De Olympische Spelen beginnen op 23 juli.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -