Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

ZPC Amersfoort en coach Sattolo per direct uit elkaar: 'Niet over één nacht ijs gegaan'

1/4
AMERSFOORT - ZPC Amersfoort en coach Gianluca Sattolo liggen met elkaar overhoop. Er zou een verschil van inzicht zijn tussen de oefenmeester en het bestuur van de waterpolovereniging. Dat heeft er toe geleid dat Sattolo per direct niet meer de coach is van de eredivisionist.

Niet blij dat we dit besluit hebben moeten nemen"
Wim Oosterboer (Voorzitter ZPC Amersfoort)

Sattolo was zaterdag niet aanwezig bij het duel van zijn ploeg van vanmiddag tegen SVH. Aanvankelijk zou de Italiaan een vrijstelling hebben gekregen voor dit weekend, maar later bleek dat de twee partijen definitief uit elkaar zijn gegaan.

Assistent-coach Matthijs Lucas nam zaterdag de taken van Sattolo over. Het is nog niet bekend of de voormalig waterpoloër dit ook de rest van het seizoen zal doen. Hij werd geassisteerd door Pieter Klaasse.

Voorzitter Wim Oosterboer over het ontslag van Sattolo


"We zijn met Gianluca afgelopen week in gesprek geraakt. Daarna zijn we tot de conclusie gekomen dat we niet met hem verder kunnen en verder willen", vertelt voorzitter Wim Oosterboer in Namen en Rugnummers.

Over de reden kan de voorzitter op dit moment nog niets kwijt. "Zondag volgt er meer informatie. We willen het op een zorgvuldige manier doen zodat we geen onwaarheden vertellen of mensen beschadigen." De voorzitter kan niet zeggen of de reden iets te maken heeft dat voortkomt uit de privésfeer.

"Er is een onoverbrugbaar iets aan de hand, het is niet iets kleins", zegt een geheimzinnige Oosterboer. "Het slaat bij iedereen in. We zijn ook absoluut niet blij dat we dit besluit hebben moeten nemen. Ik ben blij dat de spelersgroep het vandaag zo goed heeft opgepakt." Met een 20-10 winst op SVH leek het alsof er niks aan de hand was.

We zijn allemaal goed bevriend met hem"
Sebastiaan van Mil


Vervelende situatie voor spelers


"Gianluca zal voor de rest van het seizoen niet meer onze trainer zijn", spreekt speler Sebastiaan van Mil na afloop van de winst op SVH. "Er zijn wat dingen voorgevallen, wat onenigheden. Ik kan er voor de rest niet zoveel over zeggen. Het heeft in ieder geval niets te maken met de manier hoe hij in de groep lag."

Sebastiaan van Mil over het duel met SVH en de situatie rond Sattolo


Van Mil benadrukt dat het een besluit is van het bestuur van de club. "We zijn allemaal goed bevriend met hem. Het is een toptrainer en topcoach." Dat beaamt teamgenoot Max van der Werve. "Ik kon altijd heel goed met Gianluca opschieten. Ik vind het een hele goede coach, hij heeft ervoor gezorgd waar we nu staan."

Max van der Werve over het ontslag van Sattolo


Sattolo was sinds medio 2019 de oefenmeester van ZPC Amersfoort. Op dit moment zijn de Amersfoorters hard op weg om zich te plaatsen voor de play-offs. Dat was ook de doelstelling dit seizoen. ZPC staat vijfde in de eredivisie. De eerste acht ploegen gaan de play-offs om de landstitel in.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -