Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kampong is uitgeput maar voldaan na succesvol weekend: 'Dit hadden we nodig'

1/3
UTRECHT - Het dubbelweekend van Kampong in de hoofdklasse had haast niet succesvoller kunnen verlopen. Volop scoren, het maximale aantal punten behalen en klimmen op de ranglijst zorgden natuurlijk voor vertrouwen. Iets wat de Utrechters wel nodig hadden.

Hier genieten we absoluut van"
Robbert Kemperman

Kampong won zaterdag van Amsterdam en zondag van Rotterdam. "Dit doet ons goed", spreekt Kemperman na afloop. "We waren op zoek naar dit gevoel. We winnen dit weekend van twee topploegen en vandaag komen we ook nog eens terug van een achterstand. Dat hadden we denk ik wel nodig als ploeg."

"Hele fijne punten, hele zware punten. Een goed weekend voor ons met zes punten", vat Bjorn Kellerman samen.

Robbert Kemperman: 'Je merkte dat er weer vertrouwen in het team zit'


Tegen Rotterdam stond Kampong zondag na twee kwarten met 1-3 achter. "We maakten fouten die we niet mogen maken. We wisten dat we terug konden komen als we die fouten niet meer gingen maken. Dat hebben we goed gedaan", aldus Kemperman. Uiteindelijk won Kampong het duel met 6-3. "Daar ben ik heel blij mee."


Kellerman weet weer wat scoren is


Kellerman bracht Kampong tegen Rotterdam op een 4-3 en 5-3 voorsprong. Het waren zijn eerste treffers van dit kalenderjaar. "Ik zat er naar te smachten. Ik kreeg veel kansjes, maar die gingen er maar niet in. Nu twee goals is lekker", zegt een uitgeputte Kellerman.

Zwaar en belangrijk weekend"
Bjorn Kellerman

"Twee keer 70 minuten is zwaar. Het was een belangrijk weekend. We gaan nu weer naar boven toe. Ik ben van binnen heel blij, maar ik ben ook heel moe, helemaal kapot."

Bjorn Kellerman: 'Ik ben kapot maar echt wel blij'


Kampong zit met deze twee overwinningen op zak in een goede flow, maar volgende week is er even geen wedstrijd voor de Utrechters vanwege een interlandbreak. "Fysiek is het wel lekker dat we even gas terug kunnen nemen", zegt Kemperman erover. "Maar je wil liever doorbouwen na zo'n goede week."
De twee ervaren hockeyers gaan vanaf maandag met de Nederlandse hockeyploeg op pad. Volgend weekend wordt er in de FIH Pro League op zaterdag en zondag gespeeld tegen Duitsland.
Op de ranglijst is Kampong door de zes punten van de vijfde naar de vierde plek geklommen. Kortom blije gezichten bij de Utrechters na dit succesvolle weekend. "Het enige wat ik nog mis is publiek", besluit Kemperman. "Maar hier genieten we van, absoluut."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -