Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrecht Cangeroes nipt onderuit tegen Grasshoppers: 'Leren deze wedstrijden te winnen'

1/3
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes hebben in de Women's Basketball League een thuisnederlaag geleden. In Sporthal Lunetten gingen de Utrechtse vrouwen met 59-63 onderuit tegen Grasshoppers.

Utrecht Cangeroes kwam goed uit de startblokken en stond snel op een 7-2 voorsprong, maar naarmate de rust naderde kwamen de bezoeksters uit Katwijk dichterbij. De ruststand was 33-32 in Utrechts voordeel.

Na de pauze werd de ploeg van trainer Ramon Kuipers onder de voet gelopen door Grasshoppers. Utrecht Cangeroes deed, mede dankzij 20 punten van topscorer Renée Hoveling, nog een verwoede poging om langszij te komen. Maar verder dan 59-63 kwam het niet.

Renée Hoveling: "We moeten leren winnen van dit soort topploegen"Onervaren


"Zuur, ik zou al mijn punten inleveren en dan nu met twee punten naar huis gaan", vertelt Renée Hoveling. "In de tweede helft gaan zij het spel bepalen. Hun schoten beginnen dan te vallen. We moeten dan de controle gaan bepalen. Op het einde merk je dat we onervaren zijn."

"Afgelopen woensdat was dat ook zo. Ik wil dat we gaan leren dat we deze wedstrijden gaan winnen. Anders bungel je alsnog onderaan, dat is echt niet nodig."

Je moet leren winnen en leren om wedstrijden door te drukken op momenten dat dat kan"
Ramon Kuipers

Volgens trainer Ramon Kuipers zat een stunt erin tegen Grasshoppers. "Het kon zeker en we hadden dat gevoel ook. Hier kunnen we goed tegen spelen. We kwamen niet voor minder dan de punten", vertelt hij. "Grasshoppers maakte het ons lastig, dat deden ze heel goed. Dan is het jammer dat het op het einde er niet uitkomt."

Ramon Kuipers: "Nu baal ik, de trots komt later"


"Je moet leren winnen en leren om wedstrijden door te drukken op momenten dat dat kan. Tegen de betere teams is dat een stapje lastiger. Dat moet je leren. We komen al een paar keer heel dichtbij", zag Kuipers. "Nu zijn we aan het balen, maar de trots komt later, want je maakt het de landskampioen lastig."


Middenmoot


Door de nederlaag blijft Utrecht Cangeroes in de stand van de Women's Basketball League steken op 4 punten uit vijf wedstrijden. Grasshoppers doet mee in de subtop van de competitie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -