Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van der Haar achtste in Lille: 'Zware teleurstelling'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Veldrijder Lars van der Haar heeft bij de X2O in het Belgische Lille geen goed resultaat kunnen behalen. De Woudenberger kwam als achtste over de streep.

Het kwartje viel niet mijn kant op."
Lars van der Haar

Lang had Van der Haar zicht op een podiumplek maar uiteindelijk moest hij zichzelf in de Belgische sneeuw teleurstellen. De winst ging naar de Belg Laurens Sweeck. Van der Haar kwam bijna een minuut na de winnaar over de streep. "Dit was een zware teleurstelling, daar kan ik duidelijk over zijn", zegt de Woudenberger in Namen en Rugnummers.

De veldrijders hadden hinder van de ijzige kou. "Het schakelsysteem bevroor steeds. Daardoor moest ik een aantal keer van fiets wisselen. Ik ging van valpartij naar pech, van valpartij naar pech. Het kwartje viel niet mijn kant op", zegt Van der Haar.

Van der Haar blikte in Namen en Rugnummers terug op de veldrit in Lille.


"Ik voelde me goed en dacht dat het podium zeker haalbaar was", spreekt de teleurgestelde veldrijder.

Van der Haar staat in het klassement van de X2O trofee vierde. Eli Iserbyt gaat aan de leiding met meer dan vijf minuten voorsprong op de Woudenberger. Volgende week staat de achtste en laatste rit van de X2O trofee op het programma. "Ik wil volgende week nog proberen om dat podium op te komen, maar dat wordt wel moeilijk."

De Woudenberger moet dan meer dan twee minuten zien goed te maken op Michael Vanthourenhout. "Dat is bij een normale wedstrijd onbegonnen werk. Hij moet dan pech hebben, maar dat gun ik hem ook niet."


Vrouwen


Bij de vrouwen was er geen goed resultaat voor regiogenote Puck Pieterse. De Amersfoortse kwam als zeventiende over de streep. De rit werd gewonnen door landgenote Ceylin del Carmen Alvarado.

Lucinda Brand heeft bij de vrouwen de leiding in het algemeen klassement. Pieterse is de nummer 24.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -