Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrecht Cangeroes wint aan de hand van Roos Hof: 'Ze gingen er goed in'

1/3
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes hebben de tweede overwinning van het eredivisie-seizoen geboekt. In Sporthal Lunetten werd aan de hand van Roos Hof met 87-72 van hekkensluiter Triple Threat gewonnen.

Utrecht Cangeroes stond in eigen huis bijna de hele wedstrijd op voorsprong, maar de bezoekers uit Haarlem hielden het verschil telkens klein. Dan was het verschil tien punten, dan weer drie. Bij rust leidden de Cangeroes met 52-37.

Na rust liet de Utrechtse ploeg van trainer Ramon Kuipers Triple Threat weer terugkomen in de wedstrijd. Maar daarna liep Utrecht Cangeroes weer uit en zo stond na vier kwarten 87-72 op het scorebord.


Roos Hof blinkt uit


De Utrechtse Roos Hof, zus van Oranje-international Emese Hof, was de sterspeelster aan Utrechtse zijde. Ze was goed voor 23 van de 87 punten. Renťe Hoveling en Iratie HernŠndez scoorden namens de Cangeroes elk 13 punten.

Roos Hof kan breeduit lachen: "Ze gingen er goed in bij mij"


"Je moet er nooit gerust op zijn in de rust, en daar hebben we het ook over gehad. Het was nog lang niet gespeeld. Het is onze kracht dat we door blijven gaan", reageert Hof, die topscorer was. "Vandaag gingen ze er goed in bij mij."

"We willen zo hoog mogelijk eindigen, zodat we de lagere tegenstanders treft in de play-offs. Maar dat zien we dan wel weer. Ik heb het idee dat we lekker begonnen zijn qua tegenstanders. Je hebt niet gelijk de allerbeste teams, waardoor je lekker in je spel kan komen. Ik kan er nog niets over zeggen hoeveelste we gaan worden", aldus Hof.


Met vallen en opstaan


Trainer Ramon Kuipers was pas laat in de wedstrijd zeker van de overwinning. "Eigenlijk pas in het begin van het laatste kwart. We laten een leuke wedstrijd in met veel energie, maar we lieten ze er toch aan ruiken. Afstand nemen had wat eerder gemogen", zegt hij.

Cangeroes-coach Ramon Kuipers: "Ik ben blij dat we de energie wel door hebben kunnen trekken"


"De vermoeidheid gaat in de slotfase ook spelen. Het is dan zaak om gefocust te blijven. Ik ben blij dat we de energie wel door hebben kunnen trekken, maar het was met vallen en opstaan", aldus Kuipers.

In de stand van de Women's Basketbal League komt Utrecht Cangeroes op 4 punten uit drie wedstrijden. Daarmee is de ploeg een van de middenmotors van de competitie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -