Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kampong komt met verlies in topper slecht uit coronabreak: 'Mindset niet goed'

1/4
UTRECHT - De hockeyers van Kampong beleefden een offday bij de herstart van de hoofdklasse. De topper tegen koploper Bloemendaal werd zondag met 4-1 verloren.

Kampong kon vertrouwen tanken uit de oefenwedstrijden in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd na een coronabreak van ruim honderd dagen. De ploeg van trainer Roelant Oltmans speelde twee duels. Beide werden gewonnen met 5-2.


Doelpuntrijke openingsfase


De openingsfase van de topper tussen Bloemendaal en Kampong zat vol doelpunten. Op sportpark Het Kopje kwam de thuisploeg op 2-0, dankzij goals van Florian Fuchs en Yannick van der Drift.

Kampong-speler Terrance Pieters blikt terug: "We waren in het begin te afwachtend in de duels en we gaven te veel initiatief aan Bloemendaal. Zij waren rete effectief, dus ze scoorden heel makkelijk. Het was niet des Kampongs om ze zoveel kansen te geven. Het is dan moeilijk om terug te komen. We hadden spaarzame kansen."

Qua scherpte zaten we er niet goed op"
Lars Balk

Eťn daarvan werd omgezet in een goal. Jip Janssen, de topscorer van Kampong, zorgde voor de aansluitingstreffer met zijn negende goal in competitieverband. Hiermee was het nog niet gedaan met de goals in het eerste kwart.

Tom Hiebendaal maakte nog de 3-1. "Voor mijn gevoel creŽerden ze niet heel veel. Ze kwamen drie keer in de cirkel en scoorden toen drie keer. Heel lullig, maar qua scherpte zaten we er niet goed op. In de eerste kwart was het al gespeeld", aldus Lars Balk, verdediger van Kampong.

Lars Balk, verdediger van Kampong, in gesprek met RTV Utrecht-verslaggever Floris Mulder.


Toch ging Balk, leider van de verdediging, niet bij de pakken neer zitten. "Ondanks de 4-1 achterstand zie ik de tweede helft als een open pot, maar we scoren niet, dus dan wordt het lastig."

Ook de topscorer van Bloemendaal, Tim Swaen, liet zich nog zien door de 4-1 te maken. Kampong was onmachtig om wat terug te doen. Met andere woorden: Kampong was niet sterk, krachtig en goed genoeg tegen Bloemendaal, dat inmiddels 25 duels op rij niet heeft verloren.


Mindset


Na de wedstrijd bleef een groepje van Kampong nog lang bij de bank staan om dingen na te bespreken. Onder andere Balk stond erbij. Hij zegt: "Er zijn wel wat woorden gezegd. Tactisch was het niet goed. Het begint met onze mindset. Die was zeker in de eerste helft afwezig."

Terrance Pieters: "Ik maak me geen zorgen."Koppen bij elkaar


Door het verlies staat nummer drie Kampong op elf punten achterstand ten opzichte van Bloemendaal. Kampong heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Bloemendalers. Donderdag wacht al de volgende wedstrijd, tegen Tilburg. "We zijn gewend om in korte tijd veel achter elkaar te spelen, dus ik maak me geen zorgen. Dinsdag moeten we de koppen bij elkaar steken", besluit Pieters.
2' Florian Fuchs (1-0)
3' Yannick van der Drift (2-0)
7' Jip Janssen (2-1)
10' Tom Hiebendaal (3-1)
34' Tim Swaen (4-1)

 Bloemendaal - Kampong. Bloemendaal - Kampong. | Foto: RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -