Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Waterpolosters voor het eerst sinds 2008 naar Olympische Spelen

1/2
BAARN/UTRECHT - De Nederlandse waterpolosters, met onder anderen Dagmar Genee van het Utrechtse UZSC en Nomi Stomphorst uit Baarn, hebben zich voor het eerst sinds 2008 weer geplaatst voor de Olympische Spelen.

In de beslissende halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in TriŽst won de ploeg van met 7-4 van Griekenland. Oranje verzekerde zich daarmee van een ticket naar Tokio. De periodestanden waren 1-2, 2-2, 2-0, 2-0.

De waterpolosters veroverden op de Spelen van 2008 in Peking de olympische titel, maar wisten zich daarna niet te plaatsen voor Londen 2012 en Rio 2016. Beide keren ging het mis in de beslissende wedstrijd op het OKT.

De waterpolosters beleefden tegen Griekenland een flitsende start en stonden binnen een halve minuut op voorsprong via een benutte strafworp van Maud Megens. Het kostte Oranje daarna echter veel moeite om gaatjes te vinden in de Griekse defensie.

Toen het echt moest en de druk er vol op stond, lieten de Nederlandse waterpolosters toch weer hun klasse zien. De uitblinkende Keepster Debby Willemsz bleek na de rust niet te passeren en via doelpunten van Megens (twee), Sabrina van der Sloot en Van de Kraats haalde de ploeg van Havenga het zo vurig gewenste olympisch ticket binnen.

Het Utrechtse UZSC van Dagmar Genee kwam zaterdagmiddag in actie in het KNZB-bekertoernooi. Daar spraken we haar zusje Amarens.

 Nomi Stomphorst uit Baarn in actie Nomi Stomphorst uit Baarn in actie | Foto: Orange Pictures


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -