Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Mannen Kampong beginnen met zege richting herstart hoofdklasse: 'Genoten'

1/5
UTRECHT - Kampong-coach Roelant Oltmans genoot zondag om meerdere redenen. Met Kampong speelde hij eindelijk (na een coronastop) weer een wedstrijd. Richting de herstart van de hoofdklasse werd geoefend tegen HGC en dat duel werd gewonnen.

Genoten van fantastisch hockey"
Roelant Oltmans

Kampong won het oefenduel met 5-2 door doelpunten van Robbert Kemperman (2x), Jip Janssen, BjŲrn Kellerman en Jonas de Geus. Het duel zou aanvankelijk worden gespeeld op het veld van Kampong, maar in Utrecht was het veld afgekeurd, waardoor op het laatste moment werd uitgeweken naar de accommodatie van hockeyclub hdm.

Lars Balk: 'Dit is waar je het voor doet'


"Heerlijk om weer langs het veld te staan", vertelt Oltmans na het duel. "Ik heb bij tijd en wijlen ook nog eens kunnen genieten van fantastisch hockey." Ook speler Lars Balk had genoten. "Dit is waar je het voor doet. Op zondag een wedstrijd spelen dat is het leukste wat er is", aldus Balk.

Ik had niet het gevoel dat het alweer zo lang geleden is"
Lars Balk

Oltmans hoefde niet lang na te denken, toen verslaggever Floris Mulder hem vroeg hoe belangrijk zo'n oefenwedstrijd nou is. "Heel belangrijk. Pas sinds 17 december trainen we weer met de hele groep. En sinds afgelopen dinsdag doen ook weer de internationals mee. Dat we dan zo winnen van HGC, een top vier ploeg in Nederland, dat is heel fijn", aldus Oltmans.


Op naar de herstart


Voor Balk was het ook wel weer even wennen. En daarom zijn oefenwedstrijden als deze fijn. "Je moet elkaar weer aanvoelen. Ik had niet het gevoel dat het alweer zo lang geleden is. We moeten nog de laatste puntjes op de i zetten om over twee weken goed voor de dag te komen tegen Bloemendaal."

Kampong-coach Roelant Oltmans in gesprek met verslaggever Floris Mulder


Oefenmeester Oltmans ziet richting de herstart van de hoofdklasse nog wel een belangrijk verbeterpunt. "Het mag nog wel een tandje scherper. Die tegengoal in de laatste minuut, daar baal ik als een stekker van. Soms vergeten we dat we een bepaalde structuur moeten houden, ook als het 5-1 is."

Kampong oefent volgende week nog tegen Pinokť. Die week daarop, op 31 januari, start voor Kampong weer de hoofdklasse. De Utrechters staan met zes gespeelde wedstrijden derde met 13 punten. Bloemendaal is koploper met een wedstrijd meer gespeeld en 8 punten meer.
 Kampong - HGC Kampong - HGC | Foto: RTV Utrecht

 Kampong - HGC Kampong - HGC | Foto: RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -