Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ginger Schokker combineert werk in zorg met topbasketbal in Utrecht: 'Wel met veilig gevoel'

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Steeds meer topsportcompetities gaan van start en komend weekend is het de beurt aan de eredivisie basketbal voor vrouwen. De dames van Utrecht Cangeroes beginnen met een thuiswedstrijd tegen Landslake Lions. Speelster Ginger Schokker kijkt er naar uit. "Ik ben heel blij dat we weer mogen", zegt ze.

"Toch heb ik er wel een dubbel gevoel bij. Het is super fijn dat we mogen spelen, maar gezien de situatie in Nederland is het heel dubbel. Het enthousiasme in de groep is er wel. Ik merk op de trainingen dat we er keihard voor gaan. Het is nu nog onvoorstelbaar dat we zaterdag gaan spelen, maar we hebben er zin in", aldus Schokker.


Basketbal vs. werk in de zorg


Sinds 17 december mag Utrecht Cangeroes weer trainen, maar de ploeg kende wat opstartproblemen. "We hebben wekenlang weinig conditietrainingen kunnen doen. Het was vooral alleen of met z'n tweeŽn een bal overgooien. Je traint dan niet op wedstrijdniveau, dus daar moesten we de laatste weken wat meer inkomen. Ik denk dat dat wel goed komt. Het is even aanpoten, en dat zie je ook omdat iedereen kapot is na elke training", vertelt ze.
Zaterdagmiddag in Namen en Rugnummers Live op Radio M Utrecht (93.1 FM) blikken we met trainer Ramon Kuipers vooruit op de wedstrijd tussen Utrecht Cangeroes en Landslake Lions. De radio-uitzending begint om 14.00 uur.
Ook in het basketbal wordt een streng testprotocol gehanteerd. De speelsters worden twee keer per week getest op het coronavirus. Voor Schokker was dat een belangrijke reden om door te gaan met spelen. Want, de 20-jarige inwoonster van Utrecht is naast basketbalster ůůk werkzaam in de zorg. Ze draait nachtdiensten in een revalidatiecentrum in Utrecht.

"Dat we zo vaak testen is heel fijn. Het geeft een goed gevoel van veiligheid, voor heel veel meiden in onze selectie. Er werkt iemand van ons in een laboratorium, iemand werkt met kwetsbare ouderen... En soms wil je ook nog een bezoekje brengen aan je ouders. Dan is het belangrijk om te weten dat het veilig gebeurt", aldus Schokker, die in Nieuwegein opgroeide.

"Mijn collega's waren wel blij toen ze hoorden dat ik weer mocht spelen. Ze weten dat basketbal veel voor mij betekent. Ik ben veel in gesprek om de combinatie mogelijk te maken. Ze denken mee en mijn diensten zijn dan ook redelijk flexibel. Toen we mochten starten heb ik de situatie uitgelegd, ook met het testen. Gelukkig begrepen ze ook mijn gevoelens, die toch een beetje dubbel zijn", geeft ze aan.

De eerste trainingen na de corona-uitbraak waren fysiek zwaar. Sommige speelsters moesten er echt uitstappen"
Ginger Schokker (Utrecht Cangeroes)


Lang in quarantaine


Utrecht Cangeroes weet hoe gevaarlijk het coronavirus is. Afgelopen najaar, nog voor de lockdown en de maandenlange stop van het seizoen, was er een uitbraak binnen de selectie van de Utrechtse ploeg. "Zo, we hebben toen veel in quarantaine gezeten. Sommigen bijna drie weken", blikt ze terug.

"Ik heb uiteindelijk maar een week in quarantaine gezeten, omdat ik zelf besmet was geweest en daarna snel er weer uit kon. Ik kon in die periode erna ook weer werken, want ik kan in de zorg niet thuiswerken. Maar de andere meiden zaten weken thuis, dat moet verschrikkelijk zijn geweest."

"De eerste trainingen daarna waren soms fysiek zwaar. Sommige speelsters moesten er echt uitstappen. Daar kregen ze gelukkig ook alle gelegenheid toe van de trainer. Dat was een goede zet. Inmiddels valt het wel weer mee en is de conditie veel beter", aldus Schokker.


Ambities


De jonge selectie van de Cangeroes is ambitieus. De Women's Basketball League bestaat uit negen teams en de Utrechtse dames zetten hoog in. "Ik denk dat we ergens in de middenmoot moeten kunnen spelen, rond de vijfde plek. Natuurlijk gaan we altijd voor de eerste plaats, maar realistisch gezien gaan we voor de vijfde plek. Of net daarboven. Dat is wel een haalbaar doel", vindt Schokker.

"De verhoudingen in de competitie zijn lastig in te schatten. We weten niet wat we kunnen verwachten, omdat we ook geen oefenwedstrijden gespeeld hebben", gaat ze verder.

Ik hoop vooral dat het een leuke wedstrijd wordt en dat we kunnen genieten van het spelletje"
Ginger Schokker (Utrecht Cangeroes)

"We hebben zelf meiden met talent erbij gehaald in de selectie. Ook zijn oude bekenden teruggekomen. Dus er is zeker verschil met vorig jaar, toen we laatste werden. De wil om te winnen is nu wel twintig keer groter, dus we gaan er alles aan doen om er wat van te maken."


Eerste competitiewedstrijd


Zaterdagavond om 19.30 uur wacht het duel met Landslake Lions, een van de gevestigde teams in de eredivisie. Direct een uitdaging voor Utrecht Cangeroes om te kijken waar ze staan. "Landslake is een ploeg die er al een hele tijd staat", zegt ze.

"Ze hebben goede speelsters, dus ik ben heel benieuwd. Zij hebben ook een rare periode achter de rug. Maar wij zijn ook een ander team dan vorig jaar. Ik hoop vooral dat het een leuke wedstrijd wordt en dat we kunnen genieten van het spelletje", sluit Schokker af.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -