Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nederlandse basketballers opnieuw naar Turkije

UTRECHT/AMERSFOORT - De Nederlandse basketballers, met de Utrechtse broers Olaf en Roeland Schaftenaar en Amersfoorter Leon Williams, gaan begin volgend jaar in de EK-kwalificatie weer naar Turkije. De ploeg van bondscoach Maurizio Buscaglia speelt in Ankara tegen KroatiŽ (20 februari) en Zweden (22 februari).

Afgelopen maand ging Oranje al naar Istanbul om daar in een 'bubbel' twee EK-kwalificatiewedstrijden te spelen. Voor de laatste kwalificatieperiode wees de Europese federatie weer Turkije aan.

De basketballers versloegen Zweden in Istanbul met 78-76, maar verloren daarna nipt van Turkije (71-73). De 'Orange Lions' hadden zich met een zege op de Turken al kunnen plaatsen voor het EK 2022, dat wordt gespeeld in TsjechiŽ, GeorgiŽ, ItaliŽ en Duitsland.


Route naar het EK


Met twee zeges en twee overwinningen staat Oranje in groep D op de tweede plaats, achter het al geplaatste KroatiŽ. Om zich te kwalificeren voor de Europese eindronde moeten de basketballers ťťn land onder zich houden in de poule van vier. Zweden en Turkije hebben beide pas ťťn wedstrijd gewonnen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -