Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechter Sjors Ultee hoofdtrainer Fortuna Sittard, Rob Alflen assistent

1/2
UTRECHT - Fortuna Sittard heeft Utrechter Sjors Ultee aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Ultee heeft Rob Alflen als assistent-trainer bij de staf gehaald. De twee werkten eerder samen bij FC Utrecht, toen waren de rollen omgedraaid.

De 33-jarige Ultee was vorig seizoen ook hoofdtrainer van Fortuna Sittard, maar de Limburgse club besloot om assistent Kevin Hofland te promoveren tot hoofdcoach. De Utrechter begon deze jaargang als technisch manager, maar na het ontslag van Hofland werd hij interim-trainer.

Fortuna maakte woensdagmiddag bekend dat Ultee definitief de nieuwe hoofdtrainer wordt in Sittard. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar, tot de zomer van 2022. Dat doet ook de 52-jarige Alflen, die in het seizoen 2014-2015 hoofdtrainer was van FC Utrecht met Ultee aan zijn zijde.

Alflen vertrok na een seizoen uit de Domstad, waar Erik ten Hag zijn opvolger was. Na zijn periode als trainer bij FC Utrecht, was oud-middenvelder Alflen ook nog assistent-trainer bij Heracles Almelo en hoofdtrainer bij Helmond Sport. Daar vertrok hij in mei 2019.

 Robby Alflen Robby Alflen | Foto: Orange Pictures

Onze primaire doelstelling is handhaving en we zijn er van overtuigd dat we dit samen met Sjors kunnen bewerkstelligen"
Sjoerd Ars, namens Fortuna Sittard

"Ik ben er heel erg trots op dat de club in mij de geschikte kandidaat ziet voor deze klus", aldus Ultee, die met Fortuna op de zeventiende plaats staat in de Eredivisie. "Het is een prachtige uitdaging. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er staat en ga er alles aan doen om samen met hen en de stafleden iets moois neer te zetten."

Namens Fortuna Sittard is Sjoerd Ars blij met de aanstelling van Ultee. "Het was een lang proces en uiteindelijk hebben we een wel overwogen keuze gemaakt. Daarbij heeft Sjors ons de afgelopen weken overtuigd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer en hebben we mede daardoor veel vertrouwen in hem. Onze primaire doelstelling is handhaving en we zijn er van overtuigd dat we dit samen met Sjors kunnen bewerkstelligen", zegt Ars.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -