Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Heldenrol voor kersverse vader Jacob Mulenga bij Go Ahead Eagles

UTRECHT - Voormalig FC Utrecht-spits Jacob Mulenga was dinsdag de grote man in de uitwedstrijd van zijn club Go Ahead Eagles tegen Telstar. De ingevallen aanvaller hielp zijn ploeg met twee treffers aan een zege in Velsen (1-2).

De 36-jarige Mulenga stond nog geen minuut in het veld toen hij met een kopbal voor de gelijkmaker tekende. De oud-aanvaller van FC Utrecht trof een klein kwartier later voor de tweede keer doel. Telstar was op voorsprong gekomen door een treffer van Glynor Plet.

Het was een lange en zware nacht"
Jacob Mulenga werd de nacht voor de wedstrijd vader van Gabriella

Mulenga kon na afloop nauwelijks geloven dat hij tweemaal doel had getroffen. Hij zag zijn partner in de nacht van maandag op dinsdag in een ziekenhuis bevallen van een gezonde dochter Gabriella. "Het was een lange en zware nacht. Ik was tijdens de wedstrijd nog half aan het slapen", zei hij voor de camera van FOX Sports. "En mijn neef Thomas is ook nog jarig."

Telstar blijft de nummer 9 van de eerste divisie, met net zoveel punten als Go Ahead Eagles dat een slechter doelsaldo heeft.Meer dan 20 duizend kaartjes


Telstar verkocht 22.500 kaarten voor het duel dat vanwege het coronavirus in een leeg stadion werd gespeeld. De opbrengst van de virtuele tickets gaat naar Support Casper, de stichting van Feyenoord-clubarts Casper van Eijk die onderzoek doet naar alvleesklierkanker.

Het stadion in Velsen biedt slechts plaats aan 3600 fans. Telstar haalde eerder dit seizoen rond het thuisduel met TOP Oss al geld op voor de zieke vader van een medewerker. Telstar bracht toen 7500 kaarten aan de man.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -