Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Golfer Huizing uitgeschakeld bij Schotse Open: 'Geen idee hoe het mis ging'

1/2
SOEST - Golfer Daan Huizing uit Soest heeft bij de Schotse Open de cut niet gehaald. Na een mindere dag op donderdag kon de Soester ook op vrijdag geen indruk maken.

Op de vrijdag moet je wel in de aanval gaan"
Daan Huizing

Op donderdag sloeg Huizing vier boven par. Op vrijdag kwam hij niet verder dan drie slagen boven het baangemiddelde. Door een score van zeven boven par zat het toernooi voor Huizing er na twee van de vier dagen al op. "Ik heb geen idee hoe het kan. Donderdag was gewoon slecht, vrijdag ging het op twee momenten mis", aldus Huizing in Namen en Rugnummers.

"Ik had gisteren een goede dag nodig om het weekend nog te halen, maar dat is niet gelukt", zegt de Soester. "Op de vrijdag moet je wel in de aanval gaan, mis je de cut met 1 of met 5 dat maakt niet uit."


Reizen uit 'oranje' Schotland


"Ik kom uit een bubbel", zegt Huizing. "We worden getest als we aankomen en als we weggaan. We hebben niks te maken met het leven in het Verenigd Koninkrijk. Dat dal bij de volgende toernooien net zo zijn."

In de Europees Tour, waarin Huizing 190e staat, staan nog wedstrijden op het programma in Cyprus. Daarna verwacht en hoopt de Soester nog drie toernooien in Zuid-Afrika te spelen.

Daan Huizing sprak vanuit Schotland over zijn Schotse open


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -