Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

NOC*NSF: ook andere topcompetities dan voetbal door laten gaan

PROVINCIE UTRECHT - Ook de topcompetities in andere teammsporten dan betaald voetbal moeten door kunnen gaan. Dat zegt NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen. Hij heeft staatssecretaris Van Ark in een brief gevraagd de competities in tien tot vijftien sporten door te laten gaan.

Dat gebeurt volgens de organisatie ook in andere EU-landen. In Nederland mag in competitieverband na het aanscherpen van de maatregelen vooralsnog alleen worden gevoetbald in de professionele afdelingen, bij de mannen en bij de vrouwen.


Internationale concurrentie


Het NOC*NSF benadrukt dat alle sporten over een goed coronaprotocol beschikken en, zeker op het hoogste niveau, op professioneel niveau plaatsvinden. Bovendien is het in het jaar voor de Olympische Spelen dat de sporters in hun ritme blijven.

De competities die door zouden moeten gaan zijn onder meer de hoofdklasse hockey en de eredivisies in het volleybal, waterpolo en handbal. Mocht Van Ark instemmen dan kunnen buiten FC Utrecht en Jong FC Utrecht nog eens negen clubs uit de provincie de competitie voortzetten.


Provincie Utrecht


Voorzitter Hoepelman van UZSC uit Utrecht pleitte donderdag bij RTV Utrecht al voor voortzetting van de waterpolocompetitie.

Hockey: Kampong (mannen en vrouwen), SCHC (vrouwen)
Volleybal: Taurus (mannen)
Waterpolo: UZSC (mannen en vrouwen), ZPC Amersfoort (mannen)
Handbal: The Dome Houten (mannen), Fortissimo (vrouwen)


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -