Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

IJsselmeervogels dreigt uit KNVB-bekertoernooi te worden gezet

ZEIST - De bekerwedstrijd van IJsselmeervogels tegen Sliedrecht is door de KNVB verplaatst naar begin december. Dit in verband met de nieuwe coronamaatregelen, die stelt dat amateurvoetballers de komende vier weken niets mogen ondernemen. Mogen amateurteams dan nog niet mogen spelen, dan worden ze uit het toernooi gehaald door de voetbalbond.

Het kabinet besloot gisteren om alle sportcompetities voor in ieder geval vier weken stil te leggen. Het is een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alleen voor het betaald voetbal wordt een uitzondering gemaakt.


KNVB-beker


Het toernooi om de KNVB-beker kan ook doorgaan, zo leerde de KNVB bij navraag bij het ministerie van VWS. Aan het bekertoernooi doen ook amateurclubs mee en zij mogen de komende weken niet in groepsverband trainen. De wedstrijden waarbij amateurteams zijn betrokken, worden daarom uitgesteld naar begin december. De bekerduels tussen clubs uit het betaalde voetbal zijn eind oktober. FC Utrecht speelt bijvoorbeeld op 27 oktober tegen FC Dordrecht. Uit onze regio zit alleen IJsselmeervogels nog als amateurclub in het toernooi.


Vrouwen


De toekomst van de eredivisie voor vrouwen is nog ongewis. De competitie voor voetbalsters valt onder de amateurtak van de KNVB. Echter krijgt de competitie steun van minister Tamara van Ark (Sport). Zij wil dat ook de eredivisie voetbal voor vrouwen door kan gaan. "Wat voor mannen geldt, geldt ook voor vrouwen", aldus de bewindsvrouw tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer.

De KNVB maakte eerder bekend dat de eredivisie voor vrouwen niet onder de uitzondering zou vallen die het kabinet maakt voor profsporters op de coronamaatregelen. Die verbieden de komende vier weken het sporten in teamverband. De Tweede Kamer vroeg Van Ark daarop in te grijpen.


Internationaal


De internationale wedstrijden van de Nederlandse clubs in de Champions League en Europa League gaan gewoon door, net als de interlands van Oranje, Jong Oranje en de Oranjevrouwen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -