Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kampong over corona-affaire: 'We zijn onterecht door het slijk gehaald'

UTRECHT - Kampong heeft openheid van zaken gegegeven over de coronazaak, waarin de club uit Utrecht verwikkeld is. In een artikel in het AD bevestigt de club wat iedereen al vermoedde: het gaat om topscorer Jip Janssen.

Janssen ontving in de rust van de uitwedstrijd tegen Tilburg, op vrijdag 26 september, het bericht dat hij positief getest was op corona. Hij vertrok direct naar huis en speelde op zondag niet mee tegen Den Bosch. De hockeywereld was te klein. Kampong had onverantwoord gehandeld door Janssen op te stellen terwijl bekend was dat hij zich op corona had laten testen. De tuchtcommissie nam de zaak in behandeling.


Onterecht door het slijk


Kampong betoogt nu dat de club niet in overtreding is geweest. Janssen had geen klachten, maar had zich laten testen omdat een medebewoner van zijn studentenhuis positief was. Omdat zijn studentenhuis uit meerdere appartementen bestaat was de positief geteste persoon geen huisgenoot van Janssen. Daarom, én omdat hij geen klachten had, hoefde de hockeyer niet in quarantaine, stelt Kampong. Coach Oltmans mocht hem dus gewoon opstellen tegen Tilburg.

Voozitter Sandra van Loon-Vercauteren zegt in het AD het volkomen onterecht te vinden dat Kampong en Janssen door het slijk zijn gehaald. "Het wordt gezien alsof er vanuit Kampong één groot masterplan achter zit en Jip een onverantwoorde jongen is die maar wat doet. Hij heeft het allemaal heel goed proberen te doen. Als hij zich niet had laten testen, had hij de hele wedstrijd tegen Tilburg gespeeld en de zondag erop tegen Den Bosch. Want hij had en heeft geen coronaklachten. Wij gaan er in de procedure voor dat de naam van Jip en die van Kampong gezuiverd worden."

De tuchtcommissie spreekt dit weekend met de betrokkenen bij de zaak. De uitspraak moet binnen twee weken gedaan zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -