Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Eric Meijers legt de lat hoog: 'Ik denk dat Spakenburg bij de beste zes ploegen van de afdeling hoort'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op 5 september begint Eric Meijers aan zijn eerste volledige seizoen bij Spakenburg. Vorig jaar stapte hij in oktober in, nadat John de Wolf naar Feyenoord vertrok. En in maart was het seizoen al weer klaar, toen corona er een streep door zette. De nieuwe selectie en het spel en de resultaten in de voorbereiding maken Meijers optimistisch.


Tevreden


"We leggen de lat erg hoog. We zijn er nooit, maar we hebben in de voorbereiding veel stappen gezet", zegt Meijers na de oefenwedstrijd tegen DOVO, die in 3-3 eindigde. "Ik kan over de voorbereiding erg tevreden zijn."

Meijers: 'Ik kan over de voorbereiding erg tevreden zijn'


In de voorbereiding speelt Spakenburg met twee spitsen. Maar nu is smaakmaker Vince Gino Dekker nog geblesseerd. Kiest Meijers als hij fit is voor een systeem met drie spitsen? Het lijkt er niet op. "Ik vind dat we met veel vertrouwen voetballen en dat we vrij dominant zijn. Je ziet een herkenbare speelwijze en daar voelen de jongens zich prettig bij."
Spakenburg voegde deze zomer acht nieuwe spelers toe aan de A-selectie:
Menno Heus (FC Lienden)
Nico Kroonenberg (eigen jeugd)
Floris van der Linden (Kon. HFC)
Frank Olijve (De Graafschap)
Luc Ruizendaal (eigen jeugd)
Frank Schilder (OFC)
Wimilio Vink (TEC)
Robin Zwartjens (Jong ADO)

De ambities van Spakenburg zijn duidelijk. Na de terugkeer uit de derde divisie klimt de club gestaag op de ladder van de tweede divisie. En die klim is nog niet voltooid, denkt Meijers. "We hebben veel kwaliteit. Het moet alleen nog wat stabieler. We moeten de lat hoog leggen en de top aanvallen. Ik denk dat we bij de beste zes ploegen van de afdeling horen."


Terschegget


Halverwege het seizoen 2018/2019 werd bekend dat Roy Terschegget na vele jaren trouwe dienst GVVV zou gaan verlaten om zijn geluk te beproeven bij Spakenburg. Maar een paar maanden later sloeg het noodlot toe: tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Lienden scheurde de middenvelder zijn kruisband af.

Roy Terschegget: 'Mensen weten niet hoeveel impact een kruisbandblessure heeft'


Als gevolg daarvan, in combinatie met het stilleggen van de competities, wacht de inmiddels 33-jarige Veenendaler nog altijd op zijn officiŽle debuut voor Spakenburg. Maar hij voetbalt weer, dat is het belangrijkste. "Mensen weten niet hoeveel impact dit heeft, ook op je bewegen. Het duurt even voordat je je ritme weer te pakken hebt."

Het was niet de eerste keer dat Terschegget kruisbandletsel opliep. Ook het seizoen 2010/2011, toen GVVV historie schreef in de KNVB beker, ging grotendeels aan hem voorbij. "Omdat je weet wat je te wachten staat is het mentaal heel zwaar. Je gaat naar de club en je kan niet voetballen, en dan ook naar een nieuwe club. Maar een compliment aan Spakenburg hoe ze me hebben opgevangen."


Serie


Dit is de laatste aflevering in een serie vooruitblikken op het amateurvoetbalseizoen. Eerder verschenen verhalen over IJsselmeervogels, Hercules, GVVV, Hoogland, Sportlust'46 en DOVO.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -