Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

"Van den Brom in beeld bij FC Utrecht"

UTRECHT/AMERSFOORT - Amersfoorter John van den Brom zou de voornaamste kandidaat zijn om Dick Advocaat volgend seizoen op te volgen als trainer van FC Utrecht. Volgens Voetbal International heeft de huidige trainer van AZ al gesproken met Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht.

Als het rond komt, ondertekent Van den Brom volgens VI een verbintenis voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

De Amersfoorter is bij AZ aan zijn vijfde seizoen bezig en heeft de club laten weten na dit seizoen te vertrekken. Van den Brom haalde in Alkmaar drie keer Europees voetbal en twee keer de bekerfinale, maar dit seizoen verloopt wat teleurstellend.

LOOPBAAN

John van den Brom voetbalde in zijn woonplaats bij de amateurs van APWC en AFC Quick 1890 voor hij als 20-jarige overstapte naar Vitesse. Voor de Arnhemse club speelde hij ruim 300 wedstrijden. Verder kwam hij uit voor Ajax en Istanbulspor en De Graafschap. Hij speelde twee interlands.

Zijn trainersloopbaan begon bij de amateurs van Bennekom. Via de jeugd van Ajax, AGOVV, ADO Den Haag en Vitesse belandde hij in 2012 bij de Belgische topclub Anderlecht. Dat werd geen succes. In 2014 werd hij hoofdtrainer van AZ.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -