Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Zorgmedewerkers krijgen bonus: 'Een stukje erkenning voor de geweldige inzet tijdens coronacrisis'

1/2
NIEUWEGEIN - Beroepsvereniging NU'91 uit Nieuwegein is voorzichtig enthousiast over de zorgbonus. "Het is in ieder geval een stukje erkenning voor de geweldige inzet tijdens de coronacrisis." Medewerkers die "vanwege Covid-19 onder moeilijke omstandigheden zorg hebben verleend" krijgen 385 euro netto op hun rekening bijgeschreven. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge vandaag bekend.

Helemaal tevreden is de in beroepsvereniging nog niet, zegt woordvoerder Stella Salden. "Er was in de eerste instantie 500 euro beloofd. Zeker voor alle mensen die echt in de frontlinie hebben gestaan en met risico voor hun eigen gezondheid en veiligheid hebben gewerkt, is het dan zuur als het toch weer minder wordt."

Wel is NU'91 blij met de nieuwe afspraken die vastgelegd zijn in de cao. "Dat er wordt geÔnvesteerd in de verzorgende en verplegende beroepen is erg belangrijk, omdat de zorgvraag steeds verder toeneemt."

NU'91 over de zorgbonus op Radio M Utrecht.720 miljoen


De grootste groep medewerkers die een bonus krijgt, bestaat uit verplegers, verzorgers en medewerkers uit de thuiszorg. Ook ziekenhuispersoneel en mensen in de gehandicaptenzorg krijgen een aanzienlijk deel van de bonussen. De rest van het geld, ongeveer een vijfde, gaat naar bijvoorbeeld de jeugdzorg, medewerkers van huisartsen en de geestelijke gezondheidszorg.

Een deel van de zorgverleners krijgt het geld uitgekeerd via de werkgever, een ander deel via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In totaal was 720 miljoen euro beschikbaar.


Vorig jaar


Volgens De Jonge krijgen de zorgverleners vůůr half november het geld overgemaakt. Zo kunnen ze de bonussen nog dit jaar uitkeren, denkt hij. Dat garandeert hij niet helemaal, want formeel moeten de werkgevers en de SVB de bonus binnen vijf maanden uitkeren.

De bonussen worden uitgekeerd voor werk dat is verzet tussen oktober vorig jaar en 15 juni dit jaar. Vorig jaar kregen zorgmedewerkers ook al een bonus voor de periode daarvoor. Toen ging het om 1000 euro netto.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -