Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

André Kuipers opent Utrechtse kantoortoren Central Park

1/2
UTRECHT - Duurzaam, licht en groen. De nieuwste kantoortoren van Utrecht, Central Park, is klaar voor de toekomst. Het 90 meter hoge pand is vanavond officieel geopend door astronaut André Kuipers en wethouder Eelco Eerenberg.

Central Park ligt naast het Station Utrecht Centraal. Het moet uitgroeien tot een inspirerende werk- en ontmoetingsplek. De toren biedt 28.500 vierkante meter kantoorruimte en 500 vierkante meter voor horeca. Op 45 meter hoogte zit een stadspark.

RTV Utrecht mocht vorige maand al binnenkijken bij Central Park


De functie van kantoren is veranderd door corona. "De uitstraling van een pand, het leefklimaat en de faciliteiten zijn belangrijker dan ooit", benadrukken de ontwikkelaars.


Duurzaam


Central Park voldoet volgens de makers aan de hoogste standaarden qua duurzaamheid. Zo is het gebouw uitgerust met energiebesparende (klimaat)installaties, zonnepanelen en een Warmte Koude Opslag-installatie op 50 meter diepte.

Het pand heeft daarnaast slimme gevels, lichtsensoren en er zijn laadpalen voor elektrische auto's en fietsen. Central Park wordt naar verwachting qua energieverbruik Paris Proof, wat wil zeggen dat het pand voorloopt op de klimaatdoelstellingen van Parijs in het bereiken van energieneutraliteit in 2050.

Lees ook: Dit kantoor heeft een heus park op 45 meter hoogte: 'Je moet werknemers iets bieden dat ze thuis niet hebben'


Trots


Wethouder Eerenberg is trots. "Door de jaren heen is het centrum van Utrecht de meest gewilde en meest stabiele werklocatie van ons land. Central Park past als grote kantorenlocatie met ruimte voor ontmoeting goed op deze plek. Het gebouw past bij de duurzame stad die Utrecht is en wil zijn."

De komende maanden wordt het gebouw van binnen afgebouwd door de huurders die binnenkort hun intrek doen, zoals ABN Amro bank, McDonald's, internationaal adviesbureau Zanders, en IWG (Signature Label). Er is nog ruimte beschikbaar.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -