Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Hulp voor Utrechtse ondernemers na aflopen coronasteun: 'We willen een vangnet creëren'

UTRECHT - De gemeente Utrecht helpt ondernemers die na het aflopen van de coronasteunmaatregelen op 1 oktober alsnog hulp kunnen gebruiken. De gemeente wil zo een vangnet creŽren voor onder andere de ruim 1900 ondernemers die nu nog gebruik maken van de Tozo.

Volgens wethouder Klaas Verschuure is er nog steeds een groep ondernemers die het moeilijk heeft: "Alle ondernemers met een Tozo zijn opgebeld door iemand met een achtergrond in het bedrijfsleven. Die zijn met ze in gesprek gegaan om te vragen waar ze nog tegenaan lopen", aldus de wethouder.

De gemeente wil ondernemers een helpende hand bieden. Niet met geld, maar wel door ze te koppelen aan de juiste persoon of instantie. Een schoenenwinkel kan bijvoorbeeld door de coronacrisis een schuld hebben van een ton. "Dan moet je erg veel schoenen verkopen om die schuld af te betalen. We kijken dan of er oplossingen zijn door bijvoorbeeld te praten met de bank. We willen een vangnet creŽren", legt de wethouder uit.


Hulpvraag


Volgens Verschuure vragen ondernemers niet zo snel om hulp, en kan dat problematisch zijn. "Ondernemers willen het graag alleen doen. Hierdoor kunnen ze hun hulpvraag te lang uitstellen en dat baart ons zorgen. Zo willen sommige ondernemers stoppen met hun huidige bedrijf en hebben ze behoefte aan een nieuwe opleiding. Of ze willen stoppen, maar maken zich zorgen over wat er met het personeel dat ze in dienst hebben zal gebeuren."

De gemeente organiseert onder andere een 'doorbraaktafel'. "Aan deze tafel zitten bijvoorbeeld mensen uit de woningbouw of uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Samen met de ondernemer kijken we dan naar de beste oplossing", aldus Verschuure.

In totaal wordt 2.8 miljoen euro vrijgemaakt voor de steun.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -