Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Jongeren kunnen half oktober ongestraft messen inleveren

UTRECHT - Jongeren die een mes of steekwapen hebben, kunnen die vanaf half oktober anoniem inleveren. In onze provincie kan dat op vier plekken in Utrecht, en in Maarssen en Mijdrecht. De actie richt zich vooral op jongeren, als zij hun steekwapen in een container bij het politiebureau stoppen, hoeven ze niet te vrezen voor een straf.

De inzameling is tussen 11 en 17 oktober en is onderdeel van een landelijke actie om messenbezit onder jongeren terug te dringen. Vorig jaar pleitte 70 procent van alle burgemeesters in ons land nog voor een messenverbod onder jongeren. Het gaat dan om de verkoop van messen aan jongeren en het dragen van een mes op straat.


Mes op zak


Het dragen van steekwapens als vlindermessen en stiletto's is al bij wet verboden, maar het is op straat toegestaan om een mes korter dan 28 centimeter op zak te hebben.

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid kondigde in november vorig jaar een verbod op het dragen van messen door minderjarigen aan. Die wet gaat eind dit jaar 'in consultatie', laat de minister weten aan de NOS. Vervolgens moeten de Tweede en Eerste Kamer er nog mee instemmen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -