beeldenroute in Zeist zijn er maar een paar van jonge kunstenaars." /> beeldenroute in Zeist zijn er maar een paar van jonge kunstenaars. (Foto: RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen)" /> beeldenroute in Zeist zijn er maar een paar van jonge kunstenaars." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Waar zijn de jonge kunstenaars bij de beeldenroute in Zeist?

1/2
- Van de beelden die staan langs de beeldenroute in Zeist zijn er maar een paar van jonge kunstenaars. De beeldenroute bestaat uit permanente beelden en uit tijdelijke beelden die elke twee jaar vervangen worden. Maar bij die nieuwe beelden zitten er dus weinig van jonge kunstenaars. Mede-organisator van de beeldenroute Jan Hein DaniŽls: "We hebben wel bewust naar jonge kunstenaars gezocht, maar het blijkt dat veel van hen geen beelden meer op het atelier hebben staan. Vroeger was het voor kunstenaars gemakkelijker om subsidies te krijgen om hun eigen werk te ontwikkelen en daarmee een collectie op te bouwen. Daardoor hadden ze vaker werk op voorraad. Bovendien werken jonge kunstenaars vaak met kwetsbare materialen, waardoor het beeld niet buiten kan staan."

RouteC: Beeldenwandeling in Zeist


Bij het plaatsen van de tijdelijke beelden is goed gelet of past bij de plek. Een van de beelden is speciaal voor de expositie gemaakt, Jan Hein: "Er zou eigenlijk een ander beeld komen te staan. Dat stond voor het politiebureau. Dat heette hij de knots. Vlak voordat verplaatst zou worden was er een achtervolging door de politie. De auto die achtervolgd werd is vlak voor het politiebureau uit de bocht gevlogen en tegen de knots aangereden. Die was onherstelbaar beschadigd en daarom heeft de kunstenaar een ander beeld gemaakt."
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -