Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Reisbranche: 'code rood kost tientallen miljoenen'

LEUSDEN - Tientallen miljoenen euro's. Dat is volgens topman Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR, gevestigd in Leusden, het prijskaartje van code rood in Nederland.

En dat neemt hij de overheid kwalijk. Oostdam stelt dat zijn sector hierdoor veel langer coronasteun nodig heeft. "We waren hard op weg om op de coronakaart groen te kleuren. En nu staan we opeens op rood. Ik ben echt boos", aldus de branchevoorman.


Duizenden geannuleerde boekingen


Veel Europese landen scherpen hun inreisbeleid voor Nederlanders aan nu Nederland rood gekleurd is. Daardoor ontstaat een hoop onrust bij vakantiegangers. Volgens Oostdam worden veel boekingen geannuleerd en omgeboekt. Dat laatste kan kosteloos als het reisadvies voor een land op oranje springt.

Het kabinet kwam voor de evenementensector al met een extra steunpakket over de brug, maar extra hulp voor de reisbranche blijft vooralsnog uit. "Wij voelen ons in de kou staan", zegt Oostdam. "Ik gun het evenementensector omdat er veel festivals worden geannuleerd. Maar wij hebben ook duizenden geannuleerde boekingen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -