Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UMC doet 'dringend verzoek' weer mondkapje te dragen

UTRECHT - Het UMC Utrecht vraagt vanaf vandaag patiŽnten en bezoekers om weer een mondkapje te dragen in het ziekenhuis. Een verplichting is het niet; het ziekenhuis noemt het een 'dringend verzoek'.

Op die manier wil het ziekenhuis kwetsbare patiŽnten en de medewerkers beschermen tegen het coronavirus. Sinds kort hoefden patiŽnten en bezoekers geen mondmasker op in het ziekenhuis, toen de coronamaatregelen versoepeld werden.

Het Meander ziekenhuis in Amersfoort, het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn en het Sint Antonius met vestigingen in Nieuwegein en Utrecht nemen ook maatregelen. Ook daar moet het mondkapje weer op in de lift, wachtkamer en bij onderzoek. Verder blijft in alle ziekenhuizen de anderhalvemeterregel van kracht. In het Diak zijn medische mondkapjes verplicht voor het personeel en ook roept het ziekenhuis patiŽnten en bezoekers op ze te dragen. Mondkapjes worden daar gratis uitgedeeld bij de hoofdingangen.

Aanleiding voor het aanscherpen van de coronamaatregelen is de stijging van het aantal besmettingen. In eerste instantie leek dat geen effect te hebben op de ziekenhuizen, maar de laatste dagen meet het RIVM toch meer opnames. Door de stijging van het aantal besmettingen zijn er versoepelingen teruggedraaid. Nederland is ook rood gekleurd op de Europese coronakaart, dat voor veel onzekerheden bij vakantiegangers zorgt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -