Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Pittig debat in de Kamer: 'Minister moet zich goed achter de oren krabben over verbreding A27'

UTRECHT - Minister Cora van Nieuwenhuizen moest zich vandaag in een debat in de Tweede Kamer verantwoorden over de kwestie rond de verbreding van de A27 bij Amelisweerd. De Partij voor de Dieren en GroenLinks betwijfelen of de plannen wel tot betere doorstroming leiden.

Meer partijen hebben bedenkingen. Zo wilde SP-Kamerlid Mahir Alkaya weten of de minister zich niet "achter de oren krabde" toen er 130.000 handtekeningen tegen het project waren verzameld. "Dat komt niet vaak voor en we moeten dat serieus nemen", zegt hij. Ook andere partijen, zoals D66 en de PvdA, zijn al langer kritisch op het project.

"Ik snap de emotie, maar we moeten het wel in proportie zien", aldus Van Nieuwenhuizen. Volgens de minister gaat de geplande verbreding maar ten koste van 'nog geen 0,5 procent van het totale natuurgebied'. Bovendien neemt de geluidsoverlast volgens haar tot wel 10 decibel af vanwege stiller asfalt en wordt aan "alle grenswaarden voldaan" wat betreft uitstoot. Overigens heeft een meerderheid van de Tweede Kamer eerder vůůr de verbreding van de A27 gestemd.

Er wordt al jaren gebakkeleid over de verbreding van de A27. Recentelijk sprak de provincie zich voor het eerst uit tegen de plannen. Momenteel wordt de verbreding bekeken door de Raad van State. Die beoordeelt of ze wel voldoen aan bijvoorbeeld de stikstofregels.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -