Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Bedrijvenpark Strijkviertel biedt straks ruimte voor 1900 arbeidsplaatsen

1/2
DE MEERN - Op Bedrijvenpark Strijkviertel in De Meern is straks ruimte voor circa 1900 arbeidsplaatsen, met vooral banen op mbo-niveau. Dat staat in het stedenbouwkundig plan dat door de gemeente Utrecht is vastgesteld.

De nieuwe arbeidsplaatsen zijn nodig om de werkgelegenheid in de gemeente te laten meegroeien met het stijgende aantal inwoners. In het park moet straks vooral ruimte zijn voor duurzame bouw en energie, ict-bedrijven, laboratoria, startups, creatievelingen en kleinschalige vrijetijdsbedrijven.

De gemeente wil verder leren en werken met elkaar verbinden en heeft daarvoor de hulp ingeroepen van drie mbo-instellingen. Zij zullen meedenken met de totstandkoming van het bedrijventerrein. Uiteindelijk moet er ook een (tijdelijke) mbo-vestiging op Strijkviertel komen.

 Eerste ontwerp Bedrijvenpark Strijkviertel. Eerste ontwerp Bedrijvenpark Strijkviertel. | Foto: Gemeente Utrecht


Natuur


De gemeente wil verder een groene, waterrijke omgeving aanleggen om de omgeving aantrekkelijker te maken voor recreatie buiten werktijd. "Werken, sporten, recreŽren, groen en mobiliteit kunnen op deze manier worden gecombineerd en zorgen voor een maximale verweving van het gebied", aldus het stadsbestuur in de brief.

Maar door de nieuwbouwplannen moet er ook natuur wijken: in het gebied komt de grote modderkruiper voor, een vis die is beschermd onder de wet Natuurbescherming. Volgens het stadsbestuur is er straks niet voldoende ruimte voor een goede biotoop en daarom wordt er gezocht naar een alternatieve plek in de stad.


Beperkte ruimte


Door de beperkte ruimte, wil het stadsbestuur dat bedrijven verschillende functies zoals laad- en losstraten en parkeerplaatsen gaat delen. "Dit leidt tot efficiŽnt en meervoudig ruimtegebruik en geeft een extra impuls aan circulair ontwikkelen."

De bedoeling is dat er in de tweede helft van volgend jaar een omgevingsplan is vastgesteld. Als alles daarna volgens planning verloopt, worden de eerste kavels in 2023 beschikbaar gesteld.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -