Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Examen in coronatijd: over éindelijk slagen, plannen maken én feestjes naar Albufeira

1/4
ZEIST - Het zit erop voor de meeste eindexamenleerlingen van scholengemeenschap de Breul in Zeist. Donderdag kwam het verlossende telefoontje. En het was de uren ervoor nog best spannend.

Haviste Merel: "Ik had zelf al best veel nagekeken en kwam toch wel tot wat onvoldoendes bij de examens. Nu stond ik er goed voor, maar toch. En nu zie ik mijn lijst: ik kan het bijna niet geloven! Veel beter dan ik zelf berekend had."

Het is uitslagendag op de Breul in Zeist.Slechtnieuwsgesprek


Ook voor docenten was het een spannende dag. Iedere leerling heeft een coach die de begeleider van de laatste periode was. En die coach pleegt hét telefoontje. Zoals Eline, ze heeft in haar coachgroep maar één leerling die niet geslaagd is: "Nóg niet, hè?! Dat vind ik altijd heel belangrijk om te zeggen. Meestal lukt het de leerlingen door middel van één of meer herexamens namelijk om alsnog te slagen. Maar, man, dat telefoontje van vandaag dat ze er toch nog niet zijn is echt wel lastig hoor."

Vorig jaar telden alleen de schoolexamens. Dat zorgde ervoor dat leerlingen dit jaar énorm hun best deden op die examens en ze nu vaak fantastische cijferlijsten hebben"
Ferry Brokers, rector de Breul

Ook Stijn (5 HAVO) wist aan het begin van de dag nog niet wat die zou brengen. "Eerlijk? Ik had geen idee. Ik heb mijn examens niet nagekeken en besloten dat ik het gewoon over me heen zou laten komen. Maar het is gelukt. Zonder herexamens geslaagd!"

 Yente krijgt het verlossende telefoontje. Yente krijgt het verlossende telefoontje. | Foto: RTV Utrecht


Feestvakantie


Nu de coronamaatregelen losser worden, komen er toch ook voorzichtig weer plannen voor de zomer. Van genieten van de zon tot vooral veel werken en sparen. Van kleine examenfeestjes tot toch een iets uitbundiger vakantie. Stijn: "Het kan weer hè?! Deze vakantie staat in het teken van familie en vrienden. Veel gezelligheid en een feestvakantie in Albufeira."

 Tijd voor champagne. Tijd voor champagne. | Foto: RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -