Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse straat klaar voor het EK: 'Straks trek ik oranje zakken over de lantaarnpalen'

1/4
UTRECHT - De oranjesfeer zit er al goed in op de Nicolaas Sopingiusstraat in de Utrechtse wijk Zuilen. De hele straat net als een groot deel van de huizen zelf is oranje gekleurd voor het EK voetbal dat vrijdag losbarst. "Hoe meer oranje, hoe beter", zegt bewoner Chantal de Koster, een van de initiatiefnemers van de versieringen.

 Organisator Chantal de Koster voor versierd huis. 'Hoe meer oranje, hoe beter' Organisator Chantal de Koster voor versierd huis. 'Hoe meer oranje, hoe beter' | Foto: RTV Utrecht

Het versieren van de straat is inmiddels vaste prik. "Al achttien jaar lang halen we alles uit de kast als Nederland speelt", zegt Chantal. Via oproepjes door de brievenbus wordt er geld ingezameld voor het kopen van nieuwe vlaggetjes. De spandoeken, sjaals en andere oranje-attributen worden weer onder het stof vandaan getoverd. "Die hebben we opgespaard met spaaracties bij de supermarkt."
RTV Utrecht zoekt het oranjegevoel

Viva Hollandia en Viva Provincia Utrecht! Het EK voetbal barst los op 11 juni. Voor het eerst in zeven jaar doet het Nederlands elftal weer mee aan een groot voetbaltoernooi. Daarom zoeken we de oranjekoorts op.

Welke straat of huis in onze provincie ademt het meeste oranjegevoel? Vlaggen, slingers, spandoeken: alles kan! Deel je foto's op Facebook of Instagram en tag ons. Wil je meedingen voor de prijs? Stuur dan je foto's k op naar utrechtoranje@rtvutrecht.nl. Dan maak je kans op oranje-tompoucen voor de hele straat.

"Het mooiste is het geluid van de klapperende vlaggetjes, die je zelfs hoort als je in bed ligt", zegt voetbalfan Edwin. Ook al is de straat nu al een opvallende verschijning, er komt nog veel meer bij. "Straks trek ik oranje zakken over de lantaarnpalen, 's avonds kleurt dan heel de straat oranje."

 Versierde Nicolaas Sopingiusstraat Versierde Nicolaas Sopingiusstraat | Foto: RTV Utrecht

Het gebeurt regelmatig dat voorbijgangers even stoppen om te kijken bij de versierde huizen. "Pas reed een man langs die stopte en uitgebreid ons huis bekeek", zegt buurtbewoner Chantal Brouwer, die sinds 1 jaar deel uitmaakt van de buurt. "Het huis versier ik echt voor mijn man, hij is een toegewijd supporter."

Wanneer de versiering eraf wordt gehaald, blijft nog even de vraag. "Als Nederland verliest zijn we er snel klaar mee, andersom misschien tot september", lacht Edwin. Organisator Chantal bereidt zich alvast voor op de vele vlaggen die gewassen moeten worden. "Die bergen we weer op in dozen en gaan naar boven. Ons huis zal eigenlijk altijd oranje blijven."

 Chantal Brouwer en haar man voor hun versierde huis. 'Voorbijgangers stoppen om te kijken' Chantal Brouwer en haar man voor hun versierde huis. 'Voorbijgangers stoppen om te kijken' | Foto: RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -