Kalezic voor drie jaar naar Jong FC Utrecht

© Orange Pictures
UTRECHT - Darije Kalezic is de komende drie seizoenen de trainer van Jong FC Utrecht. Hij is bij die ploeg, die uitkomt in de eerste divisie, de opvolger van Ap Plugboer. Die nam sinds oktober de taken waar van René Hake, die hoofdtrainer bij het eerste elftal is geworden.
Kalezic was tot eind vorige week trainer van MVV, maar stapte daar onverwachts op, terwijl zijn contract nog een jaar doorliep. De in Waalwijk wonende Kalezic zou volgens omroep L1 minder reistijd kwijt willen zijn.
De 51-jarige Kalezic werd in Zwitserland geboren, maar heeft de Bosnische nationaliteit. Hij belandde in 1994 als speler van FC Den Bosch in Nederland. Hij speelde vervolgens in Nederland zeven jaar voor RKC Waalwijk, één seizoen voor AGOVV en twee jaar bij De Graafschap. Tussendoor kwam hij één jaar uit voor FC Velez Mostar in Bosnië.

Trainersloopbaan

Na zijn voetballoopbaan was hij vijf jaar trainer van De Graafschap. Vervolgens begon een zwerftocht langs het Belgische Waregem, Stockport County in Engeland, Jong PSV en Roda JC. Na buitenlandse avonturen in Nieuw Zeeland, Saudi Arabië en Indonesië keerde hij in 2020 terug in Nederland, bij MVV.
Als trainer werd hij in 2010 met De Graafschap kampioen van de eerste divisie. Met PSM Makassar won hij in 2019 de Indonesische beker.