Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse Stefania blij met verloop Songfestival: 'Onvergetelijke ervaring en Griekenland terug in top-10'

1/3
UTRECHT/ROTTERDAM - Ze zong als een nachtegaal en danste als een engel, maar hoe goed het optreden van de Utrechtse Stefania Liberakakis ook was bij het Eurovisiesongfestival in Rotterdam: het bleek net te weinig voor winst, ze eindigde op de tiende plaats.

 Stefania met de Griekse vlag. Stefania met de Griekse vlag. | Foto: ANP

De 18-jarige zangeres gooide hoge ogen met haar liedje Last Dance. Daarmee kwam ze uit voor het land waar de wortels van haar familie liggen: Griekenland. Een beetje teleurstellend was het dat ze nul punten kregen van de Nederlands vakjury.

Toch is Stefania heel opgetogen over het verloop van het festival. "Het was een geweldige ervaring. Ik zal het nooit vergeten. Griekenland is terug in de top-10. Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd." Ook vertelt de Utrechtse in haar Instagram-stories dat ze een feestje gaat vieren en naar Griekenland afreist om daar "iedereen persoonlijk een knuffel te geven".

Stefania plaatste zich deze week moeiteloos voor de finale en zorgde zaterdagavond voor een show waar de Grieken en haar medestudenten van de Herman Brood Academie in Utrecht trots op kunnen zijn. Niet alleen kwamen tijdens haar optreden alle noten er kraakhelder uit, het liedje had ook aansprekende thema's, met een nadruk op romantiek en dans.

Om dat laatste kracht bij te zetten was er ook een goede en speelse show bedacht. Stefania danste in een paars glitterpak met vier collega's waarvan, via special effects, alleen de kleren te zien waren.
Woerdenaar filmt Stefania


Voor de 17-jarige Daan van Lierop was de finale hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. De vwo-scholier uit Woerden filmt de Utrechtse zangeres al twee jaar en leverde in de aanloop naar het Songfestival dagelijks vanuit Ahoy beelden aan voor het tv-nieuws op de Griekse publieke zender ERT.

"Ik heb videoclips voor haar mogen filmen en dat doe ik nog steeds. Dat is ook de reden dat ik hiervoor ben gevraagd", vertelde Van Lierop over hoe hij de klus kreeg.

En het werk van de Woerdenaar viel in de smaak. In Griekenland keken de fans via zijn video's mee met de avonturen van de 18-jarige zangeres. "Volgens mij zijn de Grieken erg blij met mijn werk", zei hij daarover op Radio M Utrecht. "Ik heb het zelf ook naar mijn zin, dus het gaat helemaal naar wens."

Daan uit Woerden filmde hele week Stefania


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -