Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rust in de Utrechtse 'Eurovisiesteeg' zorgt voor chagrijn: 'Wat doe ik hier eigenlijk?'

1/3
UTRECHT - Het had een onvergetelijke week moeten worden voor de Utrechtse kroegeigenaar en Songfestival-superfan Robbert Kalff. Maar de coronapandemie gooit al voor de tweede keer roet in het eten. Normaal is het liedjesfestijn op grote schermen in café Kalff en zelfs de steeg daarbuiten te zien. Nu kun je er een speld horen vallen.

"Ik ben deze week best wel chaggerijnig. Ik zat thuis op de bank de halve finale van het Songfestival te kijken en dacht: 'Wat doe ik hier eigenlijk?' Normaal zit ik een drukke kroeg", vertelt een teleurgestelde Kalff.

Kroegbaas baalt van rust tijdens Songfestival


Waar de kroegeigenaar normaal zijn mening over de liedjes, jurken en optredens kan delen met honderden mensen, is dat nu niet mogelijk. "Nu moet je via Twitter of Facebook je mening delen. Dat ben ik helemaal niet gewend!"

Ook Simon Timmerman is groot liefhebber van het Songfestival en mist de sfeer er omheen enorm. "Toen Duncan won heb ik zelfs een traantje moeten laten", vertelt hij.


Utrechts tintje


Toch is er nog een Utrechtse tintje dit jaar. De 18-jarige zangeres Stefania Liberakakis staat voor Griekenland op de planken maar komt eigenlijk gewoon uit Utrecht.

 De 'Eurovisiesteeg' De 'Eurovisiesteeg' | Foto: Café Kalff

"Ze ziet er waanzinnig mooi uit. En kan nog eens prachtig zingen ook", vertelt Timmerman. Kalff is het daar mee eens: "Ze is super goed. Ik gun het haar."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -