Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Daan van Lierop (17) filmt Utrechtse songfestivalzangeres Stefania voor Griekse tv

1/5
WOERDEN/ROTTERDAM - Met het songfestival had hij niet zoveel, maar nu de 17-jarige Daan van Lierop de Griekse inzending Stefania Liberakakis op de voet volgt vindt hij het een fantastische ervaring. De vwo-scholier uit Woerden filmt de Utrechtse zangeres al twee jaar en levert nu dagelijks vanuit Ahoy beelden voor het tv-nieuws op de Griekse publieke zender ERT.

 Daan van Lierop in Ahoy. Daan van Lierop in Ahoy. | Foto: Zoom Productions

De jongste deelnemer aan het Eurovisie Songfestival heeft misschien wel de jongste cameraman van het televisiespektakel in haar gevolg. Van Lierop was 15 toen hij voor het eerst opnames maakte met de nu 18-jarige Stefania. "Ik heb videoclips voor haar mogen filmen en dat doe ik nog steeds. Dat is ook de reden dat ik hiervoor ben gevraagd."


Helemaal naar wens


In Griekenland kijken de fans letterlijk vanaf de schouder van Van Lierop mee naar de avonturen van de 18-jarige zangeres die gisteren een finaleplaats in de wacht sleepte. Ze zien zijn shots dagelijks in het nieuws. "Volgens mij zijn de Grieken erg blij met mijn werk", zei hij vanmorgen op Radio M Utrecht. "Ik heb het zelf ook naar mijn zin, dus het gaat helemaal naar wens."

 Stefania en haar dansers in de 'Green Room' tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Stefania en haar dansers in de 'Green Room' tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. | Foto: ANP

De stemming in Rotterdam is geweldig, getuigt Van Lierop. "Iedereen vindt het natuurlijk enorm leuk dat we weer zo'n groot evenement mogen geven met zoveel mensen. En uiteraard zat de sfeer er gisteravond ook goed in. Het was even spannend toen de uitslag bekend werd gemaakt, want Stefania werd pas als negende gekozen om naar de finale door te gaan. Maar toen Griekenland werd genoemd waren we allemaal heel erg blij."


Repetities


Met de finaleplaats is ook duidelijk geworden wat Van Lierop vandaag en morgen als Stefania's persoonlijke cameraman te doen staat. "Voor elke tv-show worden drie 'rehearsals' gedaan. Ook vandaag zijn er twee repetities en morgen nog eentje voor de show van morgenavond."

Daan mag de Utrechtse Stefania op de voet volgen.


Stefania bereidt zich daarmee voor op de grote finale die door tientallen miljoen kijkers over de hele wereld wordt bekeken en op sociale media veelvuldig van commentaar wordt voorzien. Ze deelt het podium met de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy. Net als de Utrechtse zangeres van Griekse afkomst weet Van Lierop precies waar zijn loyaliteit ligt. "Ik ben uiteraard voor de Grieken", lacht hij.


Terug naar school


Na morgenavond verlaten alle deelnemers en medewerkers van het Eurovisie Songfestival de 'bubbel' waar ze de afgelopen periode in leefden om coronabesmettingen te voorkomen. Van Lierop keert weer terug naar het Minkema College, waar hij toestemming kreeg om zijn opleiding kort te onderbreken. "Ik heb het geluk dat ik nog niet in mijn examenjaar zit, want in de examenweek was dit natuurlijk niet mogelijk geweest" zegt de vwo5-leerling. "Ik heb bij school verlof aangevraagd en ze vonden het zo'n mooie kans dat ze het me graag hebben verleend."

Daan van Lierop op Radio M Utrecht


Het bedrijf dat Van Lierop als cameraman oprichtte blijft ook bestaan als hij zijn schooldiploma heeft gehaald, maar voor zijn loopbaan richt hij het vizier op een ander vakgebied. "Ik ben van plan een andere studierichting te volgen", zegt hij. "Iets in de bedrijfseconomische of bestuurskundige kant."Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -