Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Sofie van den Enk presenteert onlineprogramma Songfestival: 'Echt een feestje'

1/2
UTRECHT - De Utrechtse presentatrice Sofie van den Enk neemt de presentatie van het onlineprogramma rond het Eurovisie Songfestival over van Paul de Leeuw. "Voor mij was het ook onverwachts. Ik zat zondagochtend gewoon rustig aan mijn ontbijt, toen ik ineens werd gebeld met de vraag of ik het wilde doen."

De precieze reden dat De Leeuw het programma niet meer wilde presenteren, blijft vooralsnog wat onduidelijk. Via zijn woordvoerder liet hij gisteren weten "zich steeds minder thuis" te voelen bij Open Up Daily, zoals het programma heet. Volgens Van den Enk is het geen kwestie van 'geen zin' hebben. "Daar is geen sprake van. Ik heb heel leuk contact met hem, hij belde me nog na de eerste uitzending gisteren. Het is ook echt een feestje."

Sofie van den Enk op Radio M Utrecht over het Songfestival.


Voor het programma is de stad Rotterdam, waar het Songfestival plaatsvindt, virtueel nagebootst. "Omdat niet iedereen naar Rotterdam kan komen, komt de stad gewoon bij je thuis. Je kunt inloggen op The Eurovision Village, door Rotterdam lopen en dan begint 's avonds de show", vertelt de 40-jarige presentatrice.


Strenge bubbel


Zelf zet Van den Enk ook geen voet in Ahoy. "Het is een hele strenge bubbel, waar ik zelf ook ver buiten ben. Om een voorbeeld te geven: gisteren kwam er een verslaggever in Open Up Daily vertellen hoe het gaat op het Songfestival zelf. Hij kwam met zijn auto mijn studio binnenrijden en mocht daar dus ook niet uit. Ik kan dus niet dichterbij komen."

Jeangu Macrooy, die Nederland vertegenwoordigt, is dan ook niet te gast bij Van den Enk. "Hij focust zich volledig op zijn optreden. Maar gelukkig hebben we veel andere leuke optredens, zoals Ogene bijvoorbeeld. Het is een heel muzikaal en vrolijk feest, dus ik zou zeggen: kom vooral langs in onze Village."
Vanavond is de eerste halve finale van het Songfestival. Nederland zit daar niet bij: als winnaar is ons land al automatisch geplaatst voor de finale van komende zaterdag.

De Utrechtse Stefania Liberakakis, die voor Griekenland uitkomt, is vanavond ook nog niet aan de beurt. Zij mag komende donderdag optreden. De bookmakers geven haar goede kansen: ze staat in de top 10 in de peilingen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -