Utrechtse Louise Babel verkozen tot landelijk ambassadeur mbo

Louise mag zichzelf de rest van het jaar landelijk ambassadeur mbo noemen.
Louise mag zichzelf de rest van het jaar landelijk ambassadeur mbo noemen. © Ditismbo / Joep van Aert
UTRECHT - De Utrechtse Louise Babel, student op het Grafisch Lyceum, is de nieuwe landelijke ambassadeur mbo 2021. Zij zal het aankomende jaar het gezicht en de stem zijn van het mbo-onderwijs. Babel werd live verkozen tijdens de twintigste editie van het Ambassadeursgala. Ze hoopt in deze onrustige tijd weer wat evenementen te kunnen organiseren waar ze in gesprek gaat met andere mbo-studenten.
Louise Babel wordt uitgeroepen tot landelijk ambassadeur mbo.
Louise Babel wordt uitgeroepen tot landelijk ambassadeur mbo. © Ditismbo / Joep van Aert
Babels voorganger en jurylid Hendrik de Kok was zeer te spreken over het optreden van Babel. "Ze heeft een hele mooie speech gegeven. Ze stond echt voor het hele mbo en raakte ons echt. Dat moet je hebben als ambassadeur."

Voornemens

Louise heeft al een aantal goede voornemens voor de komende tijd. "Ik wil ervoor zorgen dat mbo'ers meer te zeggen krijgen en dat ze hun mening kunnen uiten. Vrienden van mij die op het mbo zitten, zijn heel erg intelligent. Maar ze hebben nooit de kans gekregen te vertellen wat zij van het mbo vinden: wat kan beter, of wat vinden we goed? Dat komt eigenlijk nooit in beeld."
Ook wil Louise het negatieve imago van de mbo'er verbeteren. "Er is altijd zo'n negatieve stereotypering rond mbo'ers. Er zijn er genoeg die super intelligent, leuk en creatief zijn. Dat wil meer laten zien."
"Het mbo is ongelooflijk belangrijk voor de samenleving", zegt demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). "Bovendien hebben deze jongeren zich het afgelopen jaar heel wendbaar getoond. Ze weten het idee van papier te krijgen en in de werkerlijkheid te realiseren. Die combinatie van eigenschappen maakt dit ongelooflijk mooie mensen die onmisbaar zijn voor de samenleving."